Jump to content

7x61 S&H


Mullins

Recommended Posts

http://www.bonhams.com/auctions/18246/lot/517/

 

Ikke en prosjekt tråd , men om ei rifle som ble solgt for få år siden . Og litt om karene bak patronen , fritt etter viten .

 

Det skjedde i de dager da to karer og gunbugs, Phil Sharpe og Richard Hart fikk idè til å lage en ny kort patron som ville bringe ammo og rifle verden f

remover.

 

Sharpe hadde vært våpen Etterretnings offiser i US Army under WW2, og i Frankrike så han en halvauto rifle som på mekanismen definitivt var Fransk, men kammeravstøpningen avslørte at patron utseendet ikke var passende for tiden rifla var bygd i med tanke på krutt typer tilgjengelig.

 

Men med overskudds krutt typer som dukket opp etter krigen var det en ny verden og en verden av mettallurgi og rimelige rifler som ventet å bli bygd og utviklet.

 

Sharpe gikk igang med sitt prosjekt, en lang vei og mye å endre på. Original hylsen var belteløs og det ble endel plunder å lage en hylse basert på den uten belte. Så de tok en .300 H&H hylse og beholdt belte og dermed skapte en historie.

 

Ideèn var fra starten av billig verktøy og deler for å gi vanlige folk muligheten til lage rifler og ammo for å komme videre med tanke på sine nye kreasjoner.

 

Med det i tanker så ble det å konstruere en presis patron som kunne takle det meste av terreng og viltmessige utfordringer en jeger ville finne verden over.

 

 

Mange brukte den en stund, men problemet var at Winchester, Remington ikke kamret den, men i Europa kamra S&L den i M60 rifla, og det ble en god effektiv kombinasjon . En ung advokat ved navn Rudolf sand fik kei rifle etter en bra rettssak og 281 arter senere var det i sannhet en historisk kombinasjon .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...