Jump to content

Oppstart av ny klubb (pistol), hindre og hjelp?


300ULTRAMAG

Recommended Posts

Nå er vi en liten gjeng som SKAL starte opp en lokal klubb for pistolskyting! Det er et stykke å reise inn til "byen" og miljøet der inne er dessuten litt småsurt, så vi vil gjøre forsøket med å dra i gang noe selv her vi bor. De av oss som skyter fra før er vel mer grovfeltskyttere enn finkaliberskyttere, så utgangspunktet er felt, eller kanskje til og med prøve oss på praktisk.

 

Har forstått det slik at det finnes alternativer til Norges Skytterforbund mtp å bli godkjent av myndighetene som forening som driver organisert skyting som gir grunnlag for behov ved søknad om erhverstillatelse, og at det ikke er bare, bare det der... Mail til forbund har ikke gitt svar tilbake, så vi er fremdeles litt blanke på de formelle kravene. Er det noen som kan belyse dette for oss?

 

Sikkerhetskurs!!! Her har jeg bare funnet retningslinjer fra NSF, men har så langt ikke funnet hvilke krav som stilles til instruktør til slike kurs. Igjen, er det noen som kan belyse dette?

 

Så gjenstår det ennå å finne bane da... For cal .22LR finnes det masse muligheter her, inne som ute. Det er verre med grovpistol, men det burde være overkommelig med litt tid på oss å komme opp med noen Samarbeid med skytterlag diskuteres, så får vi se hva vi kommer opp med. Ev. leie en kjeller vi "veit om", og bygge inn ventilasjon og kulefanger der.

 

Generelt, tips og råd mottas med takk! -Særlig fra de med erfaring i å stifte skytterlag eller pistolklubber!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Skal dere inn i NSF er det noen små ting som må være i orden.

 

Stiftelsesmøte der dere stifter klubben og vedtar lov-verket er vel det første som må på plass. Forslag til loven kan fås fra idrettskretsen. Denne sendes da i etterkant til idrettskretsen som godtar denne, samtidig går det da en søknad til den tilhørende kretsen som da etter at loven er godkjent tar dere opp som medlem.

 

Men en tlf til idrettskretsen løser nok veldig mye kan jeg tenke meg :-)

 

Lykke til :-)

 

K.

Link to comment
Share on other sites

Har forstått det slik at det finnes alternativer til Norges Skytterforbund mtp å bli godkjent av myndighetene som forening som driver organisert skyting

 

Det er helt riktig, det finnes alternativer, og jeg vil påstå at det er flere gode alternativer. Det som er begrensningen er hva og hvordan dere har tenkt å skyte og hvilke baneforhold dere kan finne. Enkelte forbunds skyteprogrammer trenger lengere baner, mens andre kanskje har en fordel av bredere bane :D

 

Mail til forbund har ikke gitt svar tilbake, så vi er fremdeles litt blanke på de formelle kravene. Er det noen som kan belyse dette for oss?

 

Hvilke forbund har dere forsøkt å ta kontakt med?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...