Jump to content

Bromark

Members
 • Posts

  1,237
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bromark

 1. Har skutt med Pardini siden 2003 - og har vel passert 100k for lenge siden med samme våpen - aldri hatt samme problem som beskrevet. Men som nevnt, pass på å puss våpenet tørt for så olje inn på deler som sklir på hverandre Videre er det greit å være obs på rekyl opptak, for svakt rekyl opptak kan være med å lage problemet - og spesielt en "limp wrist"
 2. Ikke glem at det er fullt mulig å melde ifra at stevner som er satt på terminlisten blir endret til uappobert - da kan man ha 6 skudd og dårligste hånd igjen... K.
 3. http://www.modumpistolklubb.no/pdf/Pardini/Pardini%20mod.%20Standard%20Pistol%20NEW%20cal.%2022%20LR.pdf http://www.modumpistolklubb.no/pdf/Pardini/SP%20Meccanica.pdf Ikke akkurat for GT9 - men gir deg ett pekepinn på de forskjellige skruene som finnes på ett Pardini avtrekk! K.
 4. Er ikke en lett situasjon og ordne opp i - da kjøper og selger har fylt ut søknad og denne er sendt inn til registrering hos Politiet. Alltid best å teste ett våpen før man signerer papirer, og selv om man gjør en handel er det som selger greit å vente med å sende inn papirer til feks kroner er på konto og en "rimelig" frist til å klage har gått. Er det små reperasjoner bør dette kunne fikses hos en børsemaker - er det store avvik - er det greit å ta kontakt med politiet - for å avhende våpenet - for så kjøre en sak mot selger i etterkant da denne er uvillig til å ta i mot ett våpen som har blitt solgt. Mest sannsynlig har selger allerede kjøpt nytt våpen - og mulig ikke kan inneha flere i samme kaliber heller. K.
 5. Jeg antar at du er medlem i en klubb feks "STOR-OSLO SKYTEKLUBB" i tillegg - da man må være medlem av en godkjent klubb med tilknyting til ett forbund for å kunne inneha våpen. Og prisen du nevner syns jeg er dyrt - hos oss har vi organisert trening 2 kvelder pr uke med gratis utlån av våpen - i tillegg er banen åpen hele året på kveldstid pluss helger - og det hele for kr 850.- hvoraf 375.- går til Norges Skytterforbund - noe jeg også regner med du selv også betaler via ditt medlemskap i en eller annen klubb så sant de er organisert innen NSF og NIF. En ting som du må tenke på er dette - våpen er behovs prøvd - det betyr at du skal ha ett behov, enten det være seg rekreasjon, mosjon eller konkurranse - den første tilsier at man kan pr i dag eie inntil 4 våpen - men så fort du kommer over i de andre må du faktisk ut å konkurrere for å kunne inneha flere våpen, og det er her det blir interresant - for hvordan skal du som skytter - som har stått alene på banen å lært deg alt annet enn "normen" der ute komme deg ut av skapet og ut sammen med disse Nazi skytterne ? Du slenger ut en del påstander - men samtidig vil du ikke ha svar ? Er det for noe idioti ? Det er helt ok for meg at det finnes firmaer som lever av de som ikke gidder å bidra til at idretten vår faktisk overlever og at vi kan få lov til å drive med den sporten vi faktisk har som en hobby og eller livsstil - men jeg har til dags dato ikke sett at disse bidrar med noe som helst utover at de skal tjene penger til seg selv - dugnad er vel ett ukjent ord i de kretser! K.
 6. Det handler ikke om hvordan man står - når det kommer til skyting med 9mm handler alt om arbeidsoppgaver, det betyr fokus på sikte, godt grep (riktig) og ett riktig avtrekk. Det man raskt vil merke er hvordan våpenet oppfører seg i hånden hvis man endrer grepet, slår rekylen rett opp eller mot venstre? og faller den tilbake i skiven etterpå? Klarer du å skyte 2 raske skudd på en skive og få en tett samling? Klarer du å skyte gode treff på 25m uten tidspress ? Frem til skuddet går er det ingen ting eller lite som skiller en 9mm fra feks en .22 - det er det som skjer etterpå som er forskjellig - og som vil ha stor påvirkning på hvor og hvordan du treffer. K.
 7. Bromark

  S&W 686

  Alle som forhandler våpen i Norge samt Børsemakere som har service på håndvåpen selger nok også fjærsett ! K.
 8. Jeg har betalt alt fra 1200.- til 5000.- for en 586 - men det var i "gamle dager" - nå koster det å få tak på slike, har en selv som er bygget opp med ny pipe pluss ferdig tuna for feltskyting - og har takket nei til bud på 12k ! Kjøper man en ny i butikken i dag koster det mye mer enn å betale 7-10k for en brukt da mange av disse er bedre bygget enn de som blir levert nå om dagen. K.
 9. Ikke rart med slike "holdninger" at myndighetene på sikt ikke gidder å arbeide for våpeneiere.... For selv om man har rett er det fortsatt lov å bruke hodet, og det er dumt å bite den som gir en mat... K.
 10. Her kommer det mye inn, er våpenet originalt? Dvs ikke tunet, avtrekkstopper og nytt baksikte vil den ligge i nedre prisklasse 3-5000.- men har den derimot fått avtrekkstopper, nytt fjærsett og nytt baksikte kan man fort plusse på 2-3000.- K.
 11. Ber man om innspill så får man det, hva man velger å gjøre med det for være opp til hver enkelt. Men jeg legger merke til at det er mer interresant å bli personlig akkurat som om det skulle bidra til å hjelpe med å få flere starter. Virker som dere har alt på stell, så bare fortsett med det. Hva min klubb eller jeg selv driver med har vel ikke akkurat du noe med Øivind...men det er riktig at jeg ikke var tilstede. Og Ken, oppgulp? Nei, konstruktiv tilbakemelding kalles dette... K.
 12. Og hver skytter hadde i snitt hvor mange starter ? (2,3 i snitt ! ) 50x8 = 400 50x9 = 450 50x10 = 500 50x12 = 600 så ikke vanskelig å øke antall starter hvis man gidder.... K.
 13. Det er flott med mye folk! Selv med 458 starter totalt fordelt på 2 dager - har dere kapasitet til så mye mer med 150 unike skyttere, men for å få dette på plass må evnt forhåndspåmelding gjennomføres. Med første start kl 10 og siste lag ut ca kl 1630 rekker dere 50 lag, 80 min på løypa gir da 10 lag ute samtidig og 80 mann i løypa. Legger man inn en liten buffer kan man sette opp en matrise som viser når skytterne kan gå ut igjen, feks lag 1,13,26,39 og 50 på en skytter som går ut i første laget. Det betyr at skyttere som møter opp tidlig kan rekke å skyte 4 runder uten betydelig venting. Det som er mulig for å tilpasse seg 150 skyttere, er å legge inn en buffer på første runde, dvs at ingen kan melde seg på runde 2 - før feks lag 18 - da har dere tatt unna 150 skyttere, og samtidig lagt føring på at folk kan melde seg på i forkant - få sine 3-4 starter uten å måtte vente spesielt lenge. Har testet dette selv og det fungerte utmerket, null venting og skytterne visste når de skulle ut på neste runde. Øker dere til 10 mannslag øker dere også opp til 500 starter på selve stevnedagen. Det er ikke spesielt mye mer jobb på standplass selv med 10-12 skytter pr lag - så lenge man har plass og såklart nok folk på standplass (1 pr målgruppe pluss standplass leder). Så for deres del må dere nok vurdere om dere vil ha skyttere som reiser å skyter alle stevner, eller de som dukker opp å skyter 1 runde ? K.
 14. Hvorfor er det slik at folk som etter først å ha kjøpt seg ett billig (og uegnet?) våpen - står først i køen for å dele opp klassene senere? årsaken er at de ikke har egnet våpen til programmet de skal delta på... Er klubber som faktisk forbyr våpen som regnes som "match våpen" på sine interne stevner - for at de såkalte "orginale" skal børstes støv av - hvorfor kan ikke disse brukes på samme linje som alle andre våpen? når dere har gått å kjøpt dere "katta i sekken" - hvorfor i all verden skal andre skyttere straffes pga dette? Nei, kjøp nå akkuart hva dere vil - og bruk akkurat det dere måtte ønske på våpen og ammo - men vær så snill - ikke grin på nesa når noen slår dere sønder å sammen - nettopp pga at de valgte mer riktig! K.
 15. Eneste banefelten som er godkjent for min del er Norgesfelt, alt annet bør gå i skogen spør du meg. Var å skøyt på Oppegård for 15 år siden også jeg, den gangen løypa gikk i skogen. De årene dere arrangerte på banen fant jeg på noe annet. Så fort dere la om løypa var det igjen verdt ett besøk og i fjor var løypa bra den noe den også ser ut i år. Så bare fortsett med det. K.
 16. Da klarer dere noen andre ikke klarer - Jeg har drevet med dette i over 15 år - og har vel tilgode ennå å se at en arrangør klarer å ha mer enn 10 lag ute i en og samme løype samtidig! Det er ikke noe problem å sende ut med 5,6 eller 8 min mellom lagene - men de smarte tilpasser startider til hvor lang tid løypen tar - det betyr at 10 lag til enhvertid er ute i løypa - mens resten venter - det kan i enkelte tilfeller være 1 lag på vei inn og 1 på vei ut - men det er fortsatt kun 10 standplasser som kan beskytes samtidig. Det jeg ville få frem var at det ikke er bra å dytte skyttere som er ute etter å få skutt 3-4 og kanskje 5 runder bak noen som kun kommer for å skyte 1 runde - vil dere ha bare skyttere som kommer å skyter 1 runde - ja da kjører dere ett stevne til slutt med 45-70 starter siden de aktive skytterne drar andre steder (så sant det er noe å velge mellom) Stevnene i skogen har alltid vært bra - banestevner med venting uten like ble boikottet av flere - så det hadde jo vært fint om dere ikke ødelegger for dere selv ved å sende de som faktisk legger igjen penger på å skyte og ikke bare er der for å være sosiale Løypa ser ihvertfall bra ut... K.
 17. Dette "opplegget" er nok ment godt, men hvorfor i all verden skal dere legge føringer på når skyttere kan få gå ut på nedte runde? Selv med 8 skyttere pr lag og 8 min pr lag har du ikke mer enn maks 60 ut pr time, og siden du ikke har mer enn 10 lag ute til enhver tid er det kun 80 skyttere i løypa til enhver tid. Får dere av formodning 120-150 skyttere må en skytter som går ut på lag 1 vente i 1,5 time etter å ha kommet inn før han kan få skutt runde nr 2 da han må evnt vente på skyttere som kommer sent og som ikke har fått gått sin første runde ennå.... Hvis dere lurer på hvordan dette best kan løses, se hva Nedre Eiker Pk har gjort, de klarer ca 500 starter på sine stevner uten spesiell ventetid uten å legge føringer på hvem som skyter hvilken runde etc... Har selv arrangert større stevner og vi passerte 450 starter med 8 mannslag og 8 min mellom lagene og her var det heller ingen venting. Tanken er nok god, men den er fortsatt idiotisk... K.
 18. Vi har pr nå ingen avtale med lokalt lennsmannskontor om dette da nye personer har ankommet stasjonen men mulig det blir innført ved senere anledning... K.
 19. Nei, nei nei, nei, nei nei, nei, nei nei, nei, nei nei, nei, nei nei, nei, nei nei, nei, nei nei, nei, nei nei, nei, nei nei, nei, nei nei, nei !!!!! Hva er så årsaken til dette ? En skytter som gjerne vil skyte feks 4 runder rekker knapt eller ikke dette siden dere da foretrekker en skytter som kommer å skyter 1 runde for så å reise... Det er jo egentlig ingen vits å møte opp tidlig, da ALLE må vente til ALLE har vært igjennom første runde....det betyr at hvis en skytter kommer kl 1400 å melder seg på må resten vente til denne har skutt før dere kan fortsette...idiotisk ikke sant ? Jeg kan forstå hensikten, men det er nok bedre at dere vurdere forhåndspåmelding evnt at folk melder seg på når de kommer og når de er ferdig med å skyte...kommer det en skytter sent...ja da må han vente til det er plass. Men å vente solidarisk at ALLE skal få skutt 1 runde er rett å slett IDIOTISK ! K.
 20. Alle kan klare å trykke Ctrl+A og Ctrl+C på internett - bruke hode derimot - virker som flere har problemer med, ikke rart vi gjør det vanskelig for oss selv når vi ikke klarer å spille på lag med de som bestemmer! Uansett, om man er god til å tolke regler her inne - har det utrolig lite å si mot myndighetene - selv om noen kanskje tror det - mulig det hadde vært bedre å stukket fingeren ned i jorda å kjent etter noen ganger kanskje? Men, lykke til i "kampen" om aktivitets skriv - jeg vil jobbe for akkurat det motsatte - mer åpenhet og enklere behandling, nettopp fordi vi er tjent med at samarbeidet til politiet er bra.. K.
 21. Er nettopp her jeg er generelt uenig i vurderingen, Politiet er absolutt ikke en tredjepart - det er nettopp de som godkjenner og forvalter våpenregistre og bedømmer hvem som kan ha eller ikke våpen - så for meg er de ikke en tredjepart. Er man så opptatt av personvern bør man holde seg til sjakk eller strikking kanskje? Da slipper man å søke Politiet om noe som helst... K.
 22. Din personlige mening, er en ting. Men styret får følge loven og ikke være "medløpere" til politiet. Slike styremedlemmer burde bli ekskludet! Det er ett krav at for å inneha håndvåpen må du være tilsluttet en godkjent pistolklubb etc, det betyr for meg at alle må være det, men det finnes mange som lurer seg unna og disse kan bli plukket opp hvis politiet får innsyn og kan sammenligne mot sine egne registre. Listene inneholder ikke noe som kan misbrukes, det er ikke tvang å bli medlem noen steder, så hva er problemet med å gi lister til de som faktisk skal godkjenne om vi skal ha våpen eller ikke? K.
 23. Ser ikke problemet med å sende inn medlemslister til Polititet overhodet.... K.
 24. Dette er ikke lenger helt korrekt da klubber innen NSF har mulighet til å nekte personer adgang til våpen eller medlemskap hvis de er uskikket - mer info kan skaffes hos forbundskontoret ! K.
×
×
 • Create New...