Jump to content

Problem med påfyllingen - Hatsan at44-10


Jml

Recommended Posts

Har trøbbel med at pumpa går 10x tregere enn normalt, og at manometer ikke leser av samme trykk som på luftsylinderen. Når pumpa ikke er tilkoblet sylinderen så fungerer den normalt hva angår motstand. Hva er feilen sett bort ifra brukeren?

Link to comment
Share on other sites

Hmn.. Ikke som jeg kommer på.

 

Det rare er at jeg får luft på, men det er jo såklart tungt som f.. Og enda snålere er at plutselig så "løsna" det etter halveis fylt sylinder (100bar) og alt virket normalt - helt til neste runde med fylling av luft, da er det tregt igjen.

Link to comment
Share on other sites

Dette har jeg og opplevd med samme våpen.

 

Sylinderen skal ikke skytes helt tom. Juster heller utgangshastigheten litt ned så du får flese skudd pr fylling. Og fyll før du går under 100bar.

 

Fyll sylinderen din til 150 bar og gi ventile som skrus inn i våp et noe lette kakk med gummihammer slik at det kommer noe lette smell med luft. Etter det skal alt være greit. Alternativt må ventilene dine ha nye tettinger.

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Dette høres kjent ut. vi benyttet tidligere håndpumpe til fylling av våre luft våpen, men måtte etter hvert finne andre løsninger.

Pumpen holdt dessverre ikke mål. Pumpen vi benyttet var anbefalt av leverandøren for konkurranse rifler av typen Feinverkbau, Anschuts og Walther.

med 10-14 brukere 2 kvelder i uka holdt denne 3-4 mnd før det var stopp og den oppførte seg på samme måte som du beskriver.

Nederst i denne pumpen fant vi når vi åpnet den, en liten samling med runde stålkuler. Så ut til å fungere som et filter av et slag. Disse kulene

ble fulle av et belegg etter fuktighet og klebet seg sammen. Dette stoppet luft gjennomgangen i pumpen. Kulene begynte også og korrodere. Når dette skjedde var det ikke mulig og få denne til og fungere igjen.

Leverandøren stilte opp med ny pumpe og det samme gjentok seg. Leverandør kom da med tilbakemelding om at vi dessverre hadde et annet bruksmønster en den var konstruert for?

Typisk bruk var da fylling fra 80-100 bar og opp til 200 bar.

Resultatet ble at vi i dag bruker dykkerflasker for å etterfylle våre våpen.

Pumpen står i dag til pynt og brukes innimellom til og irritere gjester eller nye medlemmer som en spøk.

 

GeSo

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...