Jump to content

Skogssopp-suppe med rypebryst


hjortejeger

Recommended Posts

Til alle dyktige rypejegerar på forumet.

 

 

Skogssopp-suppe med rypebryst

 

Oppskrift til 4 personar

 

2 ryper

fersk skogssopp etter smak (Eg bruker kantarell)

fløyte

vatn

 

Lag ein kvast av persille, løpestikke og stangselleri

Ein kopp blåbær

margarin til steiking

salt & pepar

 

Skjer ut brystfilétane. Legg rypeskroga i ei panne og slå på vatn til dei vert dekka. Legg i urtekvasten, og kok opp. La det så trekke i ca. ein time.

 

Ta ut skroga. Sil krafta. Tilsett fløte, og kok til suppa vert så tjukk som du ønsker.

 

Brun rypebrysta i ei panne, og pakk dei inn i alu.folie så dei held seg lune. Fres soppen i samme panna, og ha den opp i suppa.

Skjer filétane i passe store stykker og legg dei i suppa.

Tilsett blåbæra til slutt, og varm opp.

 

Salt og pepper etter smak.

 

Server med rista brød og godt smør

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan skrive under på at denne suppen smaker fantastisk! Oppskriften var Tor Erik så snill å gi meg den gangen vi skulle ha 10-årsjubileum for vinklubben vår - og ryper hadde en snill jeger donert i bytte mot litt hjortekjøtt...

 

Det var meningen at den skulle være en liten teaser før middagen - men gryta ble omtrent sleika rein av himmelfalne vingjester :D

6x0yfwz.jpg

 

Drikke til var en fyldig Côtes du Rhône.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...