hjortejeger Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Til alle dyktige rypejegerar på forumet. Skogssopp-suppe med rypebryst Oppskrift til 4 personar 2 ryper fersk skogssopp etter smak (Eg bruker kantarell) fløyte vatn Lag ein kvast av persille, løpestikke og stangselleri Ein kopp blåbær margarin til steiking salt & pepar Skjer ut brystfilétane. Legg rypeskroga i ei panne og slå på vatn til dei vert dekka. Legg i urtekvasten, og kok opp. La det så trekke i ca. ein time. Ta ut skroga. Sil krafta. Tilsett fløte, og kok til suppa vert så tjukk som du ønsker. Brun rypebrysta i ei panne, og pakk dei inn i alu.folie så dei held seg lune. Fres soppen i samme panna, og ha den opp i suppa. Skjer filétane i passe store stykker og legg dei i suppa. Tilsett blåbæra til slutt, og varm opp. Salt og pepper etter smak. Server med rista brød og godt smør Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 (edited) Jeg kan skrive under på at denne suppen smaker fantastisk! Oppskriften var Tor Erik så snill å gi meg den gangen vi skulle ha 10-årsjubileum for vinklubben vår - og ryper hadde en snill jeger donert i bytte mot litt hjortekjøtt... Det var meningen at den skulle være en liten teaser før middagen - men gryta ble omtrent sleika rein av himmelfalne vingjester Drikke til var en fyldig Côtes du Rhône. Edited December 19, 2007 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Finnbear30-06 Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Såg ut som ei god oppskrift, men da hadde vore kjekt med litt mål på saker og ting..... Eller går det på kokkevis -"ei klype av det og ein dært av det" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjortejeger Posted December 19, 2007 Author Share Posted December 19, 2007 Såg ut som ei god oppskrift, men da hadde vore kjekt med litt mål på saker og ting.....Eller går det på kokkevis -"ei klype av det og ein dært av det" Går nok på kokkevis det her Bruk 2 pakkar fløte du, resten etter kor godt du likar smaken av urter. Lykke til Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.