Jump to content

Remington 597 .22lr - magasin - plast eller metall?


ko-stens

Recommended Posts

Har en ettskudds halvauto, Remington 597 i .22 lr. Børsa, eller det jeg sender av gårde gjennom løpet, går som bare fy. Presis og helt topp på nesten alle måter, merkelig nok. Har jo hørt ymse om disse...

 

Det ene problemet jeg har, er utrolig irriterende. Det "#%xDømade magasinet nekter plent å gi fra seg patronene. De kiler seg fast nedi der. Første skuddet går fint. Etter det, må jeg av med magasinet, banne litt og så banke løs for at patronene skal løsne og komme opp.

 

Har hørt at metallmagasin til disse skal være det beste. Mitt magasin er et metallmagasin, så da lurer jeg på hvordan plastmagasinet er når mitt er så himla r..va!

 

Med andre ord, jeg skal bestille meg nytt. Helst vil jeg ha et vanlig tiskudds. Er mitt metallmagasin et unntak, eller er de også bare søppel? Hva er så dårlig med plastmagasinet?

 

Ser at J&F har et 30-skuddsmagasin, type "banan". Er dette noe skrot og? Må jeg venne meg til å ha ettskudds halvauto i fremtiden? Er det noe annet som kan være bra? Vil helst slippe å kjøpe 30-skudds da det er "griseschtøgt". Fungerer det, blir det tre ganger så dyrt å skyte og, siden det er morsomt å trykke raskt på avtrekkeren (de tre, fire gangene magasinet mitt har funket, som for øvrig er ni- og ikke tiskudds, siden jeg må slå flat siste patron for at den skal få plass, og det er ikke så smart sånn uten videre)...

 

Ikke noe "skulle-heller-kjøpt-Ruger 10/22" her nå da... ;-)

Link to comment
Share on other sites

Remington 597 og magasin er snart legende.

 

Se denne -

http://www.youtube.com/watch?v=wNIcp8-S3G8

 

Det er ingen grunn til å betale for originale magasin.

 

Muligvis minst dårlig:

http://www.keepshooting.com/remington-5 ... round.html

 

:-(

 

Etter rengjøring -

Jeg ville prøvd 3 strøk med

Teflon på boks

http://www.crcindustries.com/ei/product ... x?id=03044

http://www.biltema.no/no/Bilpleie/Olje- ... PTFE-3621/

 

Mvh

Jim114

Link to comment
Share on other sites

Har "sterilisert" magasinet og hatt på ulike typer oljer. Rene spabehandlingen, men like begredelig er det uansett. Har til og med dratt i fjøra for å få den lengre, slik at den blir strammere når den blir komprimert, samt pusset med fin stålull for å polere innvendig. Har gitt opp... Det blir nytt magasin, så skal jeg ta dette gamle og bruke det som blink.

 

Tank for linker, Jim114. Ut i fra Keepshooting.com, er det tydelig at jeg ikke skal kjøpe det plastmagasinet som er originalt: "...it was also a complete waste of time.". Det sier vel sitt.

Link to comment
Share on other sites

10sk magasinet funker best med 7-8 skudd eller mindre, plast opplever jeg som bedre enn metall, bananmagasinet er gøy, men tar en evighet å fylle :wink: Min 597 funker også gullegodt, jeg har t.o.m herja med avtrekket som nå er ca 1,3kg i stedet for 3kg :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...