Jump to content

Storfugl og lokk


Zeppgas
 Share

Recommended Posts

Om en time "bærer det ut i Guds frie natur for å jakte på røy og tiur"! Skal prøve den tyske blekk-lokken (husker ikke hva den heter), dvs at jeg skal poste fugl. Ikke prøvd dette før, men lest at man helst bør være på "stubben" før sola stiger og dertil holde seg mest mulig i ro halvtimen før soloppgang. Sitte i kanten av hogstfelt var også et godt råd. Noen som har (god!) erfaring med slik type fuglejakt :?: Mye orrfugl i området, men jæ... mye kratt og tett vegetasjon der det ikke er høgd. Ser mye fugl, men hører mer "beiting" og spankulering...nå skal det sies at jeg aldri har vært i skauen såååå tidlig som det blir i dag. Nå er jeg lei at fuglen driver gjøn med meg, derfor prøves ny metode!! :x:winke1:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Sorry for sent svar, men har hatt problemer med innlogging. Derfor har jeg opprettet "nytt medlemskap" og kaller meg Zeppgas. Tja, tjo...Det var (selvfølgelig) mørkt når jeg kom, så jeg brukte en led hodelykt. Med det intense og hvite lyset som blir da, er ALT annet desto mørkere/svartere (tenker på sidesynet/"blindsona"). Går rolig, men lister meg ikke. Etter ca. 60-70 meter fra parkeringa, støkker jeg opp to orrhaner...den første ca halvannen meter foran meg, den andre ca. 1 meter bak/venstre! Dvs. at den hadde jeg gått forbi.....FY FA#@&% og jeg skvatt!! Jeg visste det var fugl i lendet, men aldri støkt opp så nærme bilen...og da dette var første gangen jeg dro i mørket, var det en rimelig spooky, men artig opplevelse! Fuglen fløy 10 meter (jeg skrudde av hodelykta ganske raskt), satt meg ned i lyngen og hørte de beitet og "runderte" i en halv times tid. Innimellom lokket jeg med denne fløyten som lager en hes hvese-lyd....men tror ikke jeg fikk det til å låte heeeelt som det skulle. Sola kom, og fuglen var borte. Da hadde jeg sittet i nesten 2 timer, og gadd ikke dette lokke-greiene mer. Tok en runde i hogstfeltkanten og støkte opp 2 (1?) tiur. Helt sikkert samme tiuren to ganger, kun et kvarters mellomrom. Men pga. kratt, kvister og buskas, havnet haglen i dette. Fyrte ikke av andre gangen.

Men jeg gir meg ikke, skal prøve å lokke igjen, men skal "yuotube" dette litt mer. Man bør vel ikke gi opp etter èn gang, men syntes det er artigere med støkk-jakt lell :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...