Jens123 Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Hei. Skal lage meg en brukskniv, og har lyst på et fulltange- knivblad av god kvalitet( holde eggen godt, og lett og bryne). kniven skal brukes til jakt og friluftsliv. Bladet må være scandigrind og mellom 10-15 cm langt, og ikke overstige 1200,- i pris... kan jo legge til at jeg liker utseende på Bark river bushcraft Aurora godt, og kunne tenkt meg noe i den duren.. Noen forslag til leverandør og ståltype jeg burde velge? Jens Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Det er ikke imponerende utvalg av løse fulltangeblader der ute, og det at du vil ha skandinavisk sliping utelukker det aller meste. Enzo Camper er det eneste masseproduserte bladet som følger kriteriene: https://www.brisa.fi/portal/index.php?o ... ts_id=3036 Du kan jo kjøpe en BRKT-kniv, og skafte den om: http://www.knivesshipfree.com/index.php?cPath=465 Har en Aurora selv, og synes skaftet er for langt. Det gjør den veldig klumpete. Du kan nok få et laga på bestilling av Maihkel Eklund eller Morten Håkonsen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jens123 Posted July 19, 2013 Author Share Posted July 19, 2013 Har bestilt meg to blad fra Enzo nå, av den typen du linket til hvis jeg ikke skulle hatt scandinavisk sliping da, noen andre leverandører enn de du nevner som er verdt å se på? Hva trur du/dere om kvaliteten på bladene fra japanese cutlery ?? noen som har prøvd dem? Tenker da på stikktange blad, av denne typen: https://www.brisa.fi/portal/index.php?o ... ts_id=3070 Jens Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted July 20, 2013 Share Posted July 20, 2013 Selv med annen type sliping er det ikke så lett å finne blad med fint design og bra stål. Enzo har noen sim ser brukbare ut, og du kan se på disse også : http://www.knifekits.com/vcom/product_i ... ts_id=4326 http://www.knifekits.com/vcom/product_i ... cts_id=209 Kjenner ikke til Japanese cutlery. Er det laga i Seki, Japan er det som regel bra. Er det fra kina er det mindre godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.