Jump to content

Rypejakt i Njardarheim - Sirdal


Recommended Posts

Hvilket terreng er det? Antar terrenget er mer enn 10 dekar (som = 10.000 kvadratmeter....)

I fjor var det med noen lokale unntak svært elendig med både skogsfugl og rype i Setesdalsheiene. Vi får håpe på bedre forhold under klekking og oppfostring i år for de få kommende mødre som er igjen. Tipper Statskog skal ha taksering/anslag i august. Hør med dem

Link to comment
Share on other sites

Hørte rykter om at "utloddningen" av dagskortene i Njardarheim skulle anulleres, og ny "trekning" satt til en senere dato. Det var etter hva jeg hørte iNatur som hadde fått ukorrekt informasjon fra Statsskog, slik at det ble lagt ut for salg et ubegrenset antall kort, mens det skulle vært en begrensing på 40 kort totalt i hele perioden. Er det noe som kjenner til dette , og hva som har skjedd, eller hva om skjer videre med den saken ? Såvidt jeg kan forstå er et salg et salg, og en bindene avtale mellom kortkjøper og Statsskog. Det er en klausul i avtalen som sier at jakten kan bli regulert i ettertid, men da med begrunnelse i bestanden av småvilt, ikke at kortselger har "driti på draget" ? Dette gjelder da for Skjerevasshei og Hytteheia, som er de eneste som har dagskortsalg for oss vanlige "dødelige", de andre feltene i Njardarheim er priset slik at bare store organiserte jaktlag - eller oljeselskaper - har mulighet. Så kan man jo stille seg spørsmål ved om det er Statsskog sin oppgave å skvise den alminnelige mann ut av jakta, slik det i praksis har blitt i Njardarheim de siste årene :?

Link to comment
Share on other sites

Rypa i Njardarheim og Setesdal Vesthei forøvrig burde fredes i noen år. Helt tragisk å se hvor lite fugl det har blitt fra år 2000 og utover. Og ja, jeg tror det er jakt som har hovedskylden. Når man sitter i toppene i reinsjakta så er det enkelt å se hvordan rypejegere utraderer hele kull hvis de først finner ett. Høy pris på jakta er nok en medvirkende årsak til at folk benytter sjansene hvis de først finner ett (knapt flygedyktig) kull.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...