Jump to content

Bare en mår?


aasebø

Recommended Posts

Hei fangstfolk, lurer litt på at om det er noe vits i for meg å begynne med mårfangst, har fått en mår på viltkamera siste ukene,la ut litt åte som den har vert på en god del,men tror det er bare denne ene måren som er på. er det mulig at det er kun en mår i området? å er det noe vits i å prøve å få has på denne om det er kun en? å hvor mange mår er det mulig at det er i samme område som denne måren holder seg i?

Link to comment
Share on other sites

Mår hevder revir i likhet med andre mårdyr. Revirene er veldig ulike i størrelse, fra 2–20 kvadratkilometer. Innenfor sine revir har en mår mange dagleier. Dagleier under bakken eller i trærne synes også å tjene som vern mot fiender. Noen mår forlater sine revirer, og kan da vandre over store områder. Måren unngår gjerne åpne flater og bruker de fleste typer skogsområder, men foretrekker skog av stor gran.

Link to comment
Share on other sites

I ett område kan det være 1 voksen revirhevdende hann. Innenfor området til hannen kan det f.eks. være 2 hunner. I tillegg har du årsungene, i alle fall nå på høsten. Ofte overlapper områdene litt så hvis du er i et grenseområde kan det være flere. På ettervinteren vandrer årsungene ut. Da kan det dukke opp mårspor på steder hvor det ikke har vært noe å se tidligere på vinteren.

Så det kan godt finnes flere mår i området selv om det kun er en på åtet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...