Jump to content

Jaktterreng - kråke!!!


NRB89

Recommended Posts

Hei!

Har et sterkt ønske om å finne et terreng for å jakte på smårovvilt, hovedsakelig kråke.

Hvordan går jeg frem for å få tak i terreng?

Jeg bor i Kristiansand og ønsker å finne noe ikke så altfor langt borte. Noen her inne som disponerer litt skog/mark eller vet om noen?? :winke1:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

http://www.statskog.no/jakt/Sider/Revej ... vvilt.aspx

 

Statskog selger jaktkort på Rødrev, Grevling, Røyskatt, Mår, Kråke, Ravn, Skjære, Nøtteskrike,Villmink og Mårhund for 100 kr pr år. Statskog eier et flott område i Jegersberg/Skråstadheia. Fant ikke noe i farta på inatur.no, men ta kontakt med Statskog og spør om du kan kjøpe slikt jaktkort der.

 

Ev er det som allerede nevnt verdt et forsøk å høre med noen grunneiere. Ev ville jeg vurdert å høre med Støleheia Avfall Sør. Der er det mer kråke enn det er rype i Setesdalsheiene....samt rotter

Link to comment
Share on other sites

Kråkejakt er virkelig spennende. Jakta er utfordrende da kråka er sky og ikke minst slu. Jakta mye kråke før, men nå blir det skjelden mer en gang i året.

Hvis du har noen pelsfarmer i område er det supert ( husk å spørre om når du kan jakte i nærheten av farmene, pga valptiden ). Dette er bankers. Men, uansett om det er farm eller ikke, så må du finne et trekk. Finn nøyaktig ut hvor trekket går morgen og kveld. Når du finner trekket, kan du legge opp jakta deretter. En kan selvsagt sitte jakte på trekket om morran/kveld. Men, bygg et skjul og legg ut åte. Da får du mange spennende morgenener.

Det som er virkelig artig er å jakte med hubro ut på sein vinteren/tidlig vår. Bruk det samme stedet. Får du dette til å klaffe blir du hekta. Ett par tips. Bruk 22 LR med lyddemper på åta, kråka er sky og blir fort skremt av hagla. Bygg aldri skyteåpningen i koia mot soloppgangen hvis det er morrajakta du satser på. Dritt kjedelig med ei vårsol midt i fleisen , mens kråkene slår inn på hubroen. Har du ei dau kråke så heng den i hubroen, ribb av mye fjær og hiv utover. Er det snø så kan ketchup sprutes utover. Dette funker garantert..Og husk bakgrunnen selvsagt. Kjempefordel om en kan bygge hytta høyere en åta.

 

Lykke til, det er en lærerikt og spennende jakt.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...