Jump to content

Rådyr


MetalMorty

Recommended Posts

Heisann!

 

Fant i høst,(selvfølgelig etter bukkejakta :? ) titalls feiemerker og et par groper etter rådyr en plass i terrenget jeg ikke har vært før.

Satt opp viltkamera og saltstein i dette området i midten av september men har ikke fått rådyr på "film" Det er vel ikke veldig mye rådyr i området,men antallet feiinger får meg til å tro at det kan være mer enn en bukk

Er det noen som har noen erfaringer eller vet om rådyra holder seg andre plasser ellers i året enn der de feier og lager groper?

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som har noen erfaringer eller vet om rådyra holder seg andre plasser ellers i året enn der de feier og lager groper?

Først og fremst holder de seg mye mer i ro. Bukkene farter veldig mye rundt og passer på reviret sitt i mai-september (og det er da de lager groper), så trekker de seg mer tilbake. Nåsnart feller de gevirene sine, og da må en se to ganger for å se hva som er hva.

Beite blir viktigere og viktigere utover høsten, og det er andre plasser som gir beite i november enn i august - blåbærlyng overtar for gress som matkilde, kvist for bær, osv. Jorder og åpne gressletter blir mindre attraktive - maten mindre næringsrik og tyngre å fordøye, så de må spise mer, og bruke lengre tid på det, og på å tygge drøv. De blir også mer opptatt av å få fred og ro, og å holde seg i ro.

Senere utpå vinteren så trekker de gjerne fra revirene sine, og til plasser der det er bedre vinterbeite - er usikker på om bukkene gjør dette, men geiter/kje gjør det. De kan gå i store flokker på 10-15 dyr, minst.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...