Jump to content

Elg/bjørnejakt i sverige


waylon99

Recommended Posts

Det er vel ikke så vanskelig å få bli med på bjørnejakt i Sverige, muligens lettere enn å få innpass i elgjakta. Men det koster noen kroner.

Kjøp svenske jakt/våpen blader og du finner nok annonser der.

 

Det som er verd å merke seg i forhold til bjørn, er at det i utgangspunktet er forbudt å ta med kjøtt og trofeer ut av Sverige!! Man får dispensasjon for dette fra Jordbruksstyrelsen, hvis det er snakk om kjøtt til personlig bruk. Søknaden har en saksbehandlingstid på ca 30 dager. Skal du selge bjørnekjøttet i Norge får du IKKE lov til å ta det ut av Sverige og du får faktisk heller ikke lov til å importere det til Norge. Husk også trikinfare ved rovdyrkjøtt. Ta vare på mellomgulvet og send det til vetrerinærkontroll. Og uansett så skal bjørnekjøtt ikke serveres blodig, kun godt gjennomstekt med kjernetemperatur på minst 65 grader. Det samme gjelder for dere som jakter villsvin, de kan også ha trikiner.

 

Når det gjelder trofeene så er det noe byråkrati knyttet til dette. Chipmerking er en forutsetning blant annet. Men jakter du hos en seriøs arrangør er det ikke noe stort problem. Forvent bare ikke at du får med deg kjøttet med en gang, du må nok reise tilbake en måneds tid etter jakta for å hente kjøttet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...