9-fox Posted October 19, 2012 Share Posted October 19, 2012 Hei alle matkjennere Jeg saltet et bukkelår, men da det var klart for opphenging og speking måtte jeg fryse det ned av ulike årsaker. Det har ligget nedfryst i 2 år, men er nå tatt opp og tint. Hva nå? - Skal jeg vanne det ut og henge det opp? I såfall, hvor lenge anbefaler dere? Bor i Trondheim. - Skal jeg henge det opp uten utvanning? - Er det ferdig speket i fryseren? (neppe tror jeg, men hva mener dere?) - Er det evt ødelagt av frysingen? Takk for hjelp! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted October 19, 2012 Share Posted October 19, 2012 en kamerat av meg har eksperimentert med salting/speking av reinlår, og funnet ut at en tur i fryseren gjør på en måte at saltet fordeler seg jevnere i kjøttet Så , tror ikke det er ødelagt av frysingen. (kan evt være litt oksydert ytterst..?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
687eell Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 hvis det er passe salt er det bare å henge det opp. for mye salt må det vannes ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.