Jump to content

Film bueskyting


ruben79

Recommended Posts

Såg bra ut da, kjempe morro å skyte på lit lengre hold. God trening er da og.

Eit lite tips. Du er lit djup i grepet dit, noe som medfører at underarmen din kommer lit langt inn i strengen.

" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

Er enig med X-force i dette, men ville ikke kommentere noe siden skytingen gikk så bra. Flott skyting. Utfordrende å skyte på så langt hold og en virkelig god øvelse for å se om teknikken er god nok. Og fremfor alt en fantastisk mestringsfølelse når tingene går greit!

 

Faren ved å holde buen slik du gjør er at du lettere kan få islag av strengen i armen. Trenger ikke være mye, bare et lite touch så gir det utslag i treffpunktet. Eller så kan musklene i armen dytte buen til høyre, siden linjen ikke er ideel. Det som ER bra er at du er avslappet i skytehånda i skyteøyeblikket slik at du ikke bruker muskler på å holde buen igjen. Men ideelt sett skal knokene dine på skytehånden danne 45 grader med buehåndtaket. Håndtaket skal hvile på livslinjen på hånden din og ikke hjertelinjen eller hodelinjen (se bilde).

v2qqeu.jpg

En annen ting som man kan pirke på er at du "stopper" din høyrehånd, avfyringshånden i skuddøyeblikket. Det kan skape dynamikk og spenninger i kroppen som forplanter seg til buen og dermed pila i avfyringen (akkurat det samme som kan skje dersom du ikke holder buen i idealstillingen, slik jeg forklarte ovenfor). Du skal holde trykket rett bakover slik at avfyringshånden havner i bakkant av øret etter skuddet.

 

God film som X-force har lagt ut. At det er en recurveskytter som demonstrerer er bare av det gode. Prinsippene er de samme uansett om man skyter med recurve eller compound, men man ser feilene så mye mer tydelige på recurve.

 

:T

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...