Jump to content

Dro på jakt, fikk ikke jaktet.


S.Arnesen

Recommended Posts

Vet ikke om dette emnet passer inn her eller ikke, i tilfelle så kan vel ,oderator flytte det til riktig forum for meg.

 

Jeg og en kamerat kjøpte en helge tur med villsvinjakt med villsvinbutikken i Skåne sverige (vildsvin.se), vi dro ned på fredag formiddag en helg i juni for åtejakt. Vi kommer ned og alt virker greit, vi finner oss til rette på hytta og gjør oss klare for jakten på nattan. Vi går ut i ni tiden og sitter på åte frem til litt over to. Da går vi lei og går tilbake på hytta. På lørdag rusler vi rundt på di diverse åteplassene for å se hvordan ting ser ut, da finner vi ut det at av di 11 plassene som kontaktpersonen våres hos villsvinbutikken skryter av så er det kunn 3 som var operative. Di andre var tomme for mat, ødelagte av årets skogshøsting og noen var tilogmed tårn for å jakte rådyr. Altså ikke åteplasser i det hele tatt. En av di tre åteplassene som faktisk var operative hadde det også vært skutt gris på bare 4-5 dager tidligere, dette var tydelig da det stinket råttent på hele åte.

 

Vi fant da ut på lørdag at dette var bare tull og satte oss i bilen å kjørte 46 mil hjem igjen. Vi får regningen en drøy stund senere og jeg tar kontakt å sier at den betaler vi ikke på grunn av det jeg har skrevet over. Villsvinbutikken nekter på at tilstanden var slik, å påstår hardnakket at alle 11 åtene var oppe og gikk. Di påstår at vi bare prøver å snike oss unna regningen.

 

Noen som har noen gode tips eller råd? Vet ikke helt hva vi skal gjøre med dette. Kan jo ikke betale for en helg med jakt hvor man ikke får jaktet.

 

Mvh Stian

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Ja sånn i ettertid kan dokker bare glemme å slippe unna regninga.

En telefonsamtale rett/direkte fra stedet hade vært det eneste riktige.

Men trist situasjon.

Hade vært interessant å høre med folket på det svenske forumet "Robsoft" hva di sier til dette. Å høre om det virkelig er så dårlig kvalitet det nede.

Kanskje du kan (etter litt harde påtrykkinger!!) spørre om det er mulig å få kompansert med en kjempepris på ny jakt. For hvis dere bliiiiiir fornøyde neste gang så er jo alle glade og dere sprer da kun god reklame. Men HVIS di mener 100% att allt var ok når dere var der denne gang så er det nok bare å glemme kompensasjon what so ever.

/K

Link to comment
Share on other sites

Ja det burde jo være mulig å fortelle om hva dere opplevde å være forskjellen mellom forrige gang og denne gangen..

Selfølgelig så varierer jo forholdene fra tid til annen. En kan jo ikke forvente att det skall være nøyaktig likt.. men det gjorde dere sikkert ikke heller, kan jeg tenke.

Kjipent :/

Lykke til med overklainga.

/K

Link to comment
Share on other sites

Rettslig sett er det et spørsmål om du har fått det du har betalt for, og hvis ikke, om det er så stort avvik mellom det du har fått og det du skulle ha fått at det ikke er rimelig å opprettholde din side av avtalen i sin helhet.

 

For det første: Ikke betal mer enn du mener turen var verdt. Med en gang du betaler er det plutselig du som må gå til sak mot ham for å få igjen pengene. Betaler du ikke må han gå til sak mot deg. Det er en skumlere affære å vente på at noen andre skal gå til sak, men det er den som vil gå til sak som må bevise at han har rett. Du har alt å vinne på at det er motparten som har bevisbyrden.

 

For det andre: Ta notater - akkurat som du har gjort i førsteinnlegg, men mye mer detaljert. Skaff et kart over området, merk av hvor dere var og hva status var der. Du har kanskje ikke håndfaste tekniske bevis, men ta hva du har. Hvis du klarer å fremlegge håndfaste holdepunkter for at dette ikke var liv laga, og at selger/utleier har solgt deg katta i sekken, så snur bevisbyrden seg fort. Temaet i en rettssak vil være hva som er avtalt ytelse, og hvorvidt ytt ytelse er i samsvar med avtalt ytelse.

 

For det tredje: Kontakt en profesjonell. http://www.advokatenhjelperdeg.no/ har en tjeneste som lar deg søke etter advokater i ditt område.

 

Jeg vil ikke si at en slik sak er en garantert vinnersak (du burde ordnet med fotodokumentasjon), men fra et rettslig standpunkt er ikke saken din så umulig som tråden skal ha det til.

 

 

- Christer

Link to comment
Share on other sites

Takk for utfyllende og godt svar krikert. Når vi var der så var vi så irriterte at vi ikke tenkte på å ta bildebevis osv, ser jo i etterkant at det var veldig dumt. Utleier møtte jo aldri opp, så ble litt vanskelig å konfrontere han der nede. Det blir jo ord mot ord, men vi hadde jo ikke avblåst turen for småtteri heller. Var jo tross alt i overkant av 5 timer kjøring vær vei og vi hadde tatt oss fri ifra jobb osv for å få dratt på denne turen. Har sagt til utleier at vi er villige til å betale for leie av hytta den nattaen vi var der og faktisk fikk brukt deres tjenester.

Link to comment
Share on other sites

Må også få presisere til alle som kanskje har misforstått litt. Ser på robsoft forumet blandt annet at folk tror vi var misfornøyde med resultatet av jakta. Det var oppfølgingen til jaktarrangøren som var problemet, da ingenting var klar til jakt når vi var der. Ikke det at vi ikke fikk skutt noe. Vi har vært hos samme arrangør før og da var vi strålende fornøyde....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...