flanged Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Fristelsen og lysta vart for stor, såg kvifor ikkje gni inn ei ribbe med salt/peppar og hive han inn i ovnen nokre timar ..? Gjekk på nattlaget denne veka, og lysta på ei god tynnribbe datt ned i hovudet på meg allereie kvelden til onsdag. Kjekt med ferskvare hos Meny, det tok ikkje lange tida å skjære til éit stykke på 2.7 kg Så no sit eg no her, og siklar på ribba som snart skal få kjenne varmen. Surkål gløymde eg....men etter eit lite dykk i fryseren fann eg både blomkål, rosenkål, brokoli og gulrøtter Saus og den slags er teke opp (kraft) og dessutan tyttebær og nypoteter. Såg til dykk andre, god sundags middag ! Eg gleder med i hverfall Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted August 27, 2012 Author Share Posted August 27, 2012 Ja......det vart veldig godt. Så godt at den eine visdomstanna tok kvelden Det beste er at eg har restar til i dag, må berre spé på litt med poteter og medisterpølse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 Her manglar det berre salt og peppar etter ynskje og steiketermometer ! Eg synest farsdagen bør innehalde ein skikkeleg søndagsmiddag. I dag vart det marinert lammelår på 3,5 kg ! Marinade: 1l kefir, 2 kvitlauk, 2 ss frisk timian og 2 ss frisk rosmarin. De "faste" råvarene vart finhakka og blanda med kefir mjølka. Låra har lege i marinaden 2 døgn. Steikast på 125 grader til kjernetempen blir 72 grader. (ei gravid kjerring som skal ete, såg då må det vere gjennomsteikt) Tilbehør blir mangelpotet, dampa gulrøtter og brokkoli og dessutan Bjørn's hemmelege lammesaus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.