Jump to content

Fristelsen og lysta vart for STOR !


flanged

Recommended Posts

376649_10151013948072096_1469992020_n.jpg

 

Fristelsen og lysta vart for stor, såg kvifor ikkje gni inn ei ribbe med salt/peppar og hive han inn i ovnen nokre timar ..?

 

Gjekk på nattlaget denne veka, og lysta på ei god tynnribbe datt ned i hovudet på meg allereie kvelden til onsdag. Kjekt med ferskvare hos Meny, det tok ikkje lange tida å skjære til éit stykke på 2.7 kg :-)

 

Så no sit eg no her, og siklar på ribba som snart skal få kjenne varmen. Surkål gløymde eg....men etter eit lite dykk i fryseren fann eg både blomkål, rosenkål, brokoli og gulrøtter :-) Saus og den slags er teke opp (kraft) og dessutan tyttebær og nypoteter.

 

Såg til dykk andre, god sundags middag ! Eg gleder med i hverfall :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

483003_10151110336382096_2100352258_n.jpg

Her manglar det berre salt og peppar etter ynskje og steiketermometer !

 

Eg synest farsdagen bør innehalde ein skikkeleg søndagsmiddag. I dag vart det marinert lammelår på 3,5 kg !

 

Marinade: 1l kefir, 2 kvitlauk, 2 ss frisk timian og 2 ss frisk rosmarin. De "faste" råvarene vart finhakka og blanda med kefir mjølka. Låra har lege i marinaden 2 døgn.

 

Steikast på 125 grader til kjernetempen blir 72 grader. (ei gravid kjerring som skal ete, såg då må det vere gjennomsteikt)

 

Tilbehør blir mangelpotet, dampa gulrøtter og brokkoli og dessutan Bjørn's hemmelege lammesaus ;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...