Jump to content

innskyting av løp..?


sveinmk

Recommended Posts

Har akkurat satt inn et uskutt noen år gammelt Kongsberg løp. Fikk høre at disse ble dyppet under blånering og at det da trengte litt jobb/skyting før alt var som det skulle innvending. Stemmer dette? Kan noen bekrefte at det er slik?

Det stemmer, piper som er blånert er også blånert innvendig.Blir dyppet i et spesielt syrebad med en bestemt tempratur, dette setter i gang en reaksjon på stålet så det blir sort blåsort eller noen ganger brunsort, dette er en slags rask igangsatt rustprosses som gir denne fargen.

Dette er det jeg mener er viktig gjøre noe med på nye piper, jeg pusser godt først, får ut kobberet av løpet så det er helt rent, så bruker jeg gold medaljong eller jb pasta og skrubber løpet i flere omganger til all blånering er ute av løpet.

Med denne metoden har jeg opplevd at løpet mantler veldig lite og er mye lettere å holde rent ved vær puss, presisjonen har heller ikke vondt av det heller.

Jeg tror innbekking av løp er en prosses som gir samme resultat som jeg har referert over her og jeg tror det er nettopp blåneringen inni løpet som er problemet med mantling og at piper som sammler bedre når de har gått noen skudd.

Forskjellen er at min metode er mye kjappere og mindre tidkrevend.

Link to comment
Share on other sites

Min versjon.. Ny pipe- 50 kjappe skudd for å skyte litt.. Kikke litt på blinken, se rundt i skauen, så løpet blir kaldt og ikke smelter futuralet. Og pusse litt når jeg er hjemme igjen. Har aldri tenkt på innskyting, kommer aldri til å gjøre det heller;) satser heller på bra bedding og krone :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...