Jump to content

Nedslitte klør som blør


ComKFOR

Recommended Posts

I helgen var vi i fjellet med bikkja (ES) og på denne turen ble det mye springing på stein og i urer for bikkja. Dette førte til at neglene ble såpass slitt at han begynte å blø fra tuppen på klørne påbegge de midterste klørne på begge bakbeina. Det så ikke ut til å plage bikkja noe nevneverdig og jeg la ikke merke til det før vi satte oss ned og bikkja skulle spise ørretfiléer. Vi fikk fikset det på feltvis, men er det noen som har noen gode tips til hvordan dette bør behandles når det oppstår og forebygges før det oppstår.

Link to comment
Share on other sites

det er nerven som blør, ikke uvanlig når klørene er litt lange. Nerven trekker seg tilbake når neglen blir slitt eller klippet.

Har mange slike tilfeller på huskyene på tidlig høst, men problemet er borte når treningen er skikkelig i gang.

Jeg har aldri gjort noe med det, og ei heller fått noe problemer.

Link to comment
Share on other sites

Løsningen er vel å holde klørne korte, når klørne får vokse seg for lange strekker også nerven seg utover. Vi kom litt i bakleksa på vår hund når hun ble gammel, frykten for å ta for mye gjorde at de til slutt ble veldig lange og grove. Dyrlegen ordnet opp, klipte de tvert av og brant av nerven med loddebolt. Hun gikk litt sårt noen dager og så var det over.

Link to comment
Share on other sites

Hadde tatt på "blodstopp" og latt det være.

 

Får hunden ubehag, bør den få hvile. Noen er så harde i toppen at de ikke bryr seg. Bør kanskje sjekke om klørne har sprukket langt innover. Da kan de åpne og lukke seg hver gang hunden bruker benet. Det må være smertefullt, og ikke helt bra

;)

 

Har selv sett bra effekt med å øke fettinnholdet i maten, for å unngå dette (i tillegg til så korte klør som mulig). Tredeputene blir mykere, og klørne sprekker ikke (så lett).

;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...