ivarmask Posted April 26, 2012 Share Posted April 26, 2012 Skal om kort tid til Sverige på Villsvinjakt og gleder meg selvfølgelig veldig til det. Jeg ønsker meg noen tips til modning og behandling av kjøttet (må jo være optimist). Vi vil teste kjøttet, men påvirker faren for trikiner hvor lenge kjøttet mørnes? Er de vanlige 40 døgngradene en grei tommelfinger regel også for villsvin? Sist jeg felte gris var det i varmere strøk og grunnet varmen kastet verten skrottene på is umiddelbart. Kombinert med at vi skjøt de største svina vi så ble kjøttet nærmest uspiselig seigt og håper naturligvis å unngå dette denne gangen. Derfor skal jeg kun skyte smågtris med mindre rånen over alle råner dukker opp, samt sørge for tilstrekkelig modning. Også flott om noen har oppskrifter å anbefale. På forhånd takk for gode råd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted April 26, 2012 Share Posted April 26, 2012 Trikiner er parasitter og modningstid har ingen betydning. Du bør ta en prøve og levere inn før konsum uansett. Alternativet er å sørge for at kjøttet blir ordentlig gjennomstekt/kokt. Jeg ville ha levert inn en prøve uansett. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemo Posted April 26, 2012 Share Posted April 26, 2012 (edited) 30-50g kjøtt fra nyretap, bov eller kæbe er rigeligt til trikintest. Jeg slaktede og kom i fryseren men spiste ikke før resultat af test forelå efter 2-3 dager. Det er meget få grise, der er trikinramte, men det skal tages alvorligt. På Grønland skamkokte vi dog isbjørn og gik ikke op i trikintest Min "tyskergris" fik ca 40 graddage, og der er en bov til optøning til fredagsmiddag imorgen Tyskerne har tradition for at lægge et snit imellem bov og brystkasse og sætte en pind i klemme, der holder snittet åbent, så kødet kan køle av. Se de strittende forben på bildet herunder. Opskrifter: Vildsvinefarseret Rådyrfilet m/bagte rodfrugter og skysovs http://www.riffeljagt.com/forum/code/topic.asp?TOPIC_ID=25622 Gorgonzolagratineret vildsvinekarbonade m/bernaisesovs http://www.riffeljagt.com/forum/code/topic.asp?TOPIC_ID=24808 Langtidsstegt vildsvinebov http://www.riffeljagt.com/forum/code/topic.asp?TOPIC_ID=26143 Edited April 27, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivarmask Posted April 27, 2012 Author Share Posted April 27, 2012 Takk for tips. Da kjører jeg 40 døgngrader og spretter opp for lufting/avkjøling som foreslått. Takk for linker til oppskrifter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.