Jump to content

Villsvin etter skuddet


ivarmask

Recommended Posts

Skal om kort tid til Sverige på Villsvinjakt og gleder meg selvfølgelig veldig til det. Jeg ønsker meg noen tips til modning og behandling av kjøttet (må jo være optimist).

Vi vil teste kjøttet, men påvirker faren for trikiner hvor lenge kjøttet mørnes?

Er de vanlige 40 døgngradene en grei tommelfinger regel også for villsvin?

Sist jeg felte gris var det i varmere strøk og grunnet varmen kastet verten skrottene på is umiddelbart. Kombinert med at vi skjøt de største svina vi så ble kjøttet nærmest uspiselig seigt og håper naturligvis å unngå dette denne gangen. Derfor skal jeg kun skyte smågtris med mindre rånen over alle råner dukker opp, samt sørge for tilstrekkelig modning.

 

Også flott om noen har oppskrifter å anbefale.

 

På forhånd takk for gode råd.

Link to comment
Share on other sites

30-50g kjøtt fra nyretap, bov eller kæbe er rigeligt til trikintest. Jeg slaktede og kom i fryseren men spiste ikke før resultat af test forelå efter 2-3 dager. Det er meget få grise, der er trikinramte, men det skal tages alvorligt. På Grønland skamkokte vi dog isbjørn og gik ikke op i trikintest :?

 

Min "tyskergris" fik ca 40 graddage, og der er en bov til optøning til fredagsmiddag imorgen :wink:

 

Tyskerne har tradition for at lægge et snit imellem bov og brystkasse og sætte en pind i klemme, der holder snittet åbent, så kødet kan køle av. Se de strittende forben på bildet herunder.

2011-11-17%25252014.48.16.jpg

 

Opskrifter:

 

Vildsvinefarseret Rådyrfilet m/bagte rodfrugter og skysovs

20120304_174951.jpg

http://www.riffeljagt.com/forum/code/topic.asp?TOPIC_ID=25622

 

Gorgonzolagratineret vildsvinekarbonade m/bernaisesovs

2011-12-19175457.jpg

http://www.riffeljagt.com/forum/code/topic.asp?TOPIC_ID=24808

 

Langtidsstegt vildsvinebov

Vildsvinebov-1.jpg

http://www.riffeljagt.com/forum/code/topic.asp?TOPIC_ID=26143

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...