Jump to content

ivarmask

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

ivarmask's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er vel akkurat kommet i salg og dermed lite å finne om den. Jeg anskaffet den da jeg byttet inn en Raipas dress som ikke holdt meg tørr - XXL sin100% fornøyd garanti. Har ikke testet den i ruskevær ennå. Svindyr men virker utrolig robust og kvalitetsmessig konstruert. Massevis av snedige tekniske løsninger og tildels unødvendige gadgets som patronholder. Jeg kan si såpass at den puster dårlig. Til gjengjeld er det gode luftemuligheter. Den bruker Berettas egen membran BWB (Beretta Waterproof Breathable). Sammenlignet med andre dresser jeg har og har hatt virker denne mer robust enn samtlige. Om vanntettheten er som lovet tror jeg dette er en dress som kan vare i mange år. Det bør den, den koster nær det dobbelte av mange andre gode dresser. " target="_blank
  2. Jeg er over middels interessert og jakter endel and. Utelukkende lokkejakt under trekket. Min erfaring er at det verierer veldig fra dag til dag - fra nærmest ingentig til flokk etter flokk. Realistisk lokking har vist seg flere ganger å virke svært bra for meg. Har fått svar og ender som har padla 200-300m inn kun på "samtale", men noen ganger virker ikke dette heller. Er ikke så store mengder der jeg jakter - men fugl finnes. Jeg tror de bruker relativt store områder - og trekker lite i fint vær. Styggvær gjør dem definitivt mer aktive. Jeg jakter nesten kun om morgenen. Trekket er mer konsentrert - og lyset blir bedre mtp bortskutt fugl. Her jeg jakter blir det ofte bedre utover høsten når det fryser til i fjellet/innlandet. La terrenget hvile noen dager og hent deg inn på søvn. Når du jakter - lokk villig om du får en grei lyd i fløyta. Du ser ikke all fugl nødvendigvis - jeg bruker lokke ender og får ofte inn fugl jeg ikke oppdager før de lander. Trekket går ofte langsmed elver og bekker. Om du vil vite om du har et trekk langs elva må du være der før det lysner - de trekker ofte selv før skytelys. Og som sagt er det mest aktivitet i ruskevær.
  3. Hei. De flyr nok mye fortere enn du tror, de er store med lav frekvens på vingeslagene. Jeg vil tippe du bommet bak fuglen. Ammoen er god nok på det holdet, men du må trekke gjennom gåsa og la skuddet gå foran nebbet.
  4. Ganske stor forskjell. Canada Hammer er "billig" og god lokk. Det finnes bedre lokker men da koster det fort 1500,- pluss frakt og toll. Det er mye lettere å lokke Canada gjess og Canada Hammer får du med gratis lokke cd om du googler litt. Så kan du øve i bilen, for det er ikke så lett å få øvd hjemme..
  5. Takk for tips. Da kjører jeg 40 døgngrader og spretter opp for lufting/avkjøling som foreslått. Takk for linker til oppskrifter.
  6. Skal om kort tid til Sverige på Villsvinjakt og gleder meg selvfølgelig veldig til det. Jeg ønsker meg noen tips til modning og behandling av kjøttet (må jo være optimist). Vi vil teste kjøttet, men påvirker faren for trikiner hvor lenge kjøttet mørnes? Er de vanlige 40 døgngradene en grei tommelfinger regel også for villsvin? Sist jeg felte gris var det i varmere strøk og grunnet varmen kastet verten skrottene på is umiddelbart. Kombinert med at vi skjøt de største svina vi så ble kjøttet nærmest uspiselig seigt og håper naturligvis å unngå dette denne gangen. Derfor skal jeg kun skyte smågtris med mindre rånen over alle råner dukker opp, samt sørge for tilstrekkelig modning. Også flott om noen har oppskrifter å anbefale. På forhånd takk for gode råd.
  7. Etter at jeg lånte meg en 270Win for jakt i USA har 30-06'en ikke vært ute av våpenskapet. Jeg skyter rett og slett bedre med 270'n da jeg opplever at den har snillere rekyl. Forøvrig samler den veldig bra (Tikka T3) og har som du nevner fin flat kulebane for bla Toppjakt. Ammunisjonsutvalget er en ulempe du slipper som lader selv.
  8. Døde ender flyter, jeg har aldri erfart noe annet. Alle som har prøvd å f.eks skyte skarv, siland e.l på vannet har sikkert opplevd at de dykker for så å dukke opp (langt) utenfor skuddhold. Tipper din and kom til hektene og flyktet under vann. Når den så kommer opp igjen ligger den så lavt i vannet at kun hodet stikker opp og den er vanskelig å få øye på.
  9. Det varierer fra plass til plass. Der jeg jakter har mange ender trukket sørover nå, men samtidig kommer det nye ender på trekk fra fjellet/innlandet etterhvert som isen legger seg fremover nå. Jeg er ingen ornitolog, men for meg så det ut som Krikkendene samlet seg for trekk allerede for en stund siden. Fortsatt noen få igjen. En god del stokkender ennå samt alle dykk- og fiskeendene ser ut til fortsatt å være her. Det som er fint nå er at "alt" er lovlig vilt så om det kommer gås, skarv eller and kan alt felles (seff om de er lovlig vilt). Blir llitt mer opportunist og litt mindre spesialist på denne tiden av året. Dessuten er trekket naturligvis senere på morgenen og tidligere på kvelden - og det stemmer bedre med min søvnrytme
  10. Søk etter Goldeneye Decoy, kan bestilles fra Cableas, ebay osv. Min erfaring er allikevel at Kvinender lander villig i andre lokkeender også. Jeg bruker en blanding av Stokkender, Krikkender og Brunnakke. Det kommer nesten alltid inn kvinender og setter seg blandt disse. Faktisk nesten frustrerende nå før 10 sept, men til lørdag er også de lovlige å felle.
  11. Kunne ikke vært mer enig. For et par morgener siden da jeg satt og voktet over noen lokkeender så jeg en flokk Grågjess på motsatt side av vannet i en høyde på minst 50m. Og jaggu begynte det ikke å smelle etter dem fra sivkanten der borte. Dette har jeg sett så mange ganger. Og om de skulle være så uheldige å skade en stakkar vil den falle til marken flere hundre meter borte for aldri å finnes igjen. Vent til du ser øyet på gåsa ble jeg opplært til. Nå er ikke alltid det mulig, men selv med "kanon" ammunisjon som 12/89 BB Wingmaster HD er rekkevidden svært begrenset. Slik oppførsel stiller oss alle i dårlig lys. Dessverre.
  12. Gåsa er hardskutt og det er sjelden med korte hold. Der jeg jakter er det ofte høye skudd på fugl i fart så jeg prøver å holde godt foran for treff i hode og hals. Allikevel treffer jeg ofte langt bak og hagla må brøyte seg gjennom fjær, masse dun og kraftig musklatur. Sjelden død skutt på treff bak. Men når jeg klarer ramme den i hode og hals går det som regel bedre.
  13. Absolutt ikke. På gressender er fettet godt. Stokkanda er opprinnelsen til tam ender og brystet med skinn og fett er veldig godt.
  14. Var ute i regnværet jeg også. Felte ei Stokkand som kom padlene inn blandt lokkisene. Skjøt i det den letta. Ellers lite fugl å se men selvfølgelig kom det flere fine flokker i det jeg samlet opp utstyret. Det slår aldri feil. Allikevel godt fornøyd med få fugl på en slik dag.
  15. Billig kanskje, men personlig ville jeg ikke kjøpt disse. De ser rett og slett ikke ut som grågjess, fargen er bla ikke riktig og de skinner jo! Kanskje verdt å sjekke hva det koster å bestille fra USA eller Danmark? Om vi alle lar være å kjøpe disse bulvaner av dårlig kvalitet, kanskje forhandlerene tar inn bedre bulvaner neste gang. Tror ikke de der lurer mange grågjess. Er det ingen norske forhandlerene som selger kvalitet fra ghg/avery?
×
×
  • Create New...