Hedmarkingen Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Den ble tatt sør for Gillundstranda . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donner Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 begynner å bli brun.....ikke folkemat da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 I mine øyne ser ikke den ørreten mye brun ut. Og hvis den så var, hvorfor ikke folkemat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beagle Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Ein kan få aure som er brunfarga/ mørk heile året. Alt etter kvar ein fiskar. Ein brun/ mørk eller rettare sagt ein farga aure om hausten signaliserer at den er gytemoden og kvaliteten på den er ikkje på topp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Ørreten tar selvfølgelig farge av omgivelsene, og etter hvor lenge den har stått i elva. (Tenker oppgangs/gytefisk). Har fisket og spist ørret i 40 år, gytemoden også, men aldri merket kvalitetsforskjell. Utgytt fisk og vinterstøinger vil jeg tro har dårligere kvalitet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hedmarkingen Posted November 7, 2011 Author Share Posted November 7, 2011 Var iallefall fin i kjøttet denne da. Den hadde tre små krøkler i magan, men var forsatt sulten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donner Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 spist ørret i 40 år, gytemoden også men aldri merket kvalitetsforskjell. gyteørret smaker jo dritt!den fine rødfargen er oftest borte og kjøttet er grått eller også hvit grått og smaker iallefall ikke godt! hvorfor tror du at fiskehandlere og restauranter ikke selger/ serverer slik fisk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xesray Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Fisker dere med flue eller sluk? Gjerne kom med ka du har tatt den med. E som regel ute i sjøen å fisker eg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 donner da Her snakker vi villfisk, ikke "kveitebeitene" du lever langs Tror neppe vi blir enige om den biten. Anyway: fisk er fisk og kjøtt er mat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hedmarkingen Posted November 8, 2011 Author Share Posted November 8, 2011 Fisker dere med flue eller sluk? Gjerne kom med ka du har tatt den med. E som regel ute i sjøen å fisker eg. Rapala Deep tail dancer, farge SFL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeger83 Posted December 14, 2011 Share Posted December 14, 2011 Får gjerne en del sjøørret på sjøisen om vinteren og støinger, eller fisk som har gytt, er bare å slippe ut igjen. Det er ikke folkemat. Men du kan få feite og fine sjøøretter om vinteren også, er ikke alle som gyter.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.