robert Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Grunnet gode forhold i blomstringa i vår, var det store mengder surepler på de gamle trærne bak låven. Vanligvis har jeg latt dem ligge til rådyra og hjorten, men i år fikk jeg det altså for meg å lage gelè. Har en tanke om at den blir god sammen med vilt og svin. Oppskriften er som følger: 1kg surepler 2 liter vann 500 gram sukker pr. 6 dl saft Del eplene i to og legg i en kasserolle med to liter vann. La kjernehus og kjerner være med, da de inneholder mye pektin. Kok eplene til de er blitt til grøt. Sil grøten gjennom et klede, og kok saften sammen med sukkeret til det begynner å stivne. Hell i steriliserte glass og avkjøl i kjøleskap. Denne oppskriften har jeg tidligere bruk til rognebær og kvede med godt resultat. Her er eplene i gryta med stilk, kjerner og det hele Sterilisering av glass (gi dem et skikkelig oppkok) Eplegrauten koker Ferdig resultat Jeg glemte desverre å ta bilder av silinga og innkokinga av safta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.