Jump to content

Sureplegelè


robert

Recommended Posts

Grunnet gode forhold i blomstringa i vår, var det store mengder surepler på de gamle trærne bak låven. Vanligvis har jeg latt dem ligge til rådyra og hjorten, men i år fikk jeg det altså for meg å lage gelè. Har en tanke om at den blir god sammen med vilt og svin.

 

Oppskriften er som følger:

 

1kg surepler

2 liter vann

500 gram sukker pr. 6 dl saft

 

Del eplene i to og legg i en kasserolle med to liter vann. La kjernehus og kjerner være med, da de inneholder mye pektin. Kok eplene til de er blitt til grøt. Sil grøten gjennom et klede, og kok saften sammen med sukkeret til det begynner å stivne. Hell i steriliserte glass og avkjøl i kjøleskap.

 

Denne oppskriften har jeg tidligere bruk til rognebær og kvede med godt resultat.

 

Her er eplene i gryta med stilk, kjerner og det hele

20hqznl.jpg

 

Sterilisering av glass (gi dem et skikkelig oppkok)

jk8wmw.jpg

 

Eplegrauten koker

vq1xde.jpg

 

Ferdig resultat

13yphq8.jpg

 

 

 

Jeg glemte desverre å ta bilder av silinga og innkokinga av safta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...