skoging Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Eg skal lage spele pølse av hjort og ser eg trenger 5 gram startkultur ( dypfrosen melkesyrebakterie ) kva er det og kva kan eg bruke ? Blander du alle ingrensene i en kjøkken maskin før en stapper de i tarm ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HS Precision Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Du kan bruke litt av en spekepølse kuttet i småbiter og blandet i. Det er et velkjennt tricks og mye benyttet. Da har du startkuturen du trenger Edit; Hva er startkultur? Det er melkesyrebakteriene som setter igang spekeprosessen. Uten den; Ingen spekepølse. De store produsentene har hver sin egen kultur, og du kan få kjøpt den i pulver, men som sagt; noen biter av en god spekepølse gjør samme nytte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.