Jump to content

Hjortegryte (viltgryte)


JoachimD

Var denne posten nyttig for deg?  

23 members have voted

  1. 1. Var denne posten nyttig for deg?

    • ja, gryta ble kjempe god
      4
    • Nei, få deg en annen hobby
      1
    • ja
      12
    • nei
      3
    • overlater alt slikt til kjerringa i huset
      1
    • grandiosa selges fritt over disk
      2


Recommended Posts

Lagde en forrykende god gryte til meg og min samboer her om dagen som ble utsøkt.

Tenkte jeg ville dele den egen komponerte oppskriften med dere andre om noen skulle føle

trang til å diske opp med viltgryte :D

 

4-6 sultne personer

6-800gr hjortekjøtt i terninger

4-5 Gulrøtter

2-3 Poteter

1 stk Lite Kålhode

200gr Kantarell sopp (fersk)

200gr Shampingon (fersk)

1 stk Stor løk

3 stk Shalottløk

¾-1 hel Hvitløk uten fedd

1 stk Chili

3-4 Sneier Brunost

1 dl Solbær sirup (konsentrat)

1 Beger Creme Fraiche

1 boks Mat fløte

13-15 stk Einebær (knuses)

2 teskjeer Senneps saus

300gr Margarin smør

1 teskje Timian

Salt, sort pepper og jegermix krydder etter smaks behov.

 

Legg kjøttet til avrenning på rist, fat el lignende, å ha salt pepper og jegermix krydder på kjøttet.

Skjær opp all løk, gulerot, potet, sopp, hvitløk og chili (Finhakk chili og hvitløk.)

Smelt halvparten av smøret i en stor jerngryte og ha alle grønnsakene opp i gryte.

Surr dette i smøret en 10-15 minutt. Jobb med å snu og vende på det hele tiden.

 

Ta resten av smøret i en steikepanne og brun allerede saltet og peppret kjøtt på god varme

til det får en gyllen farge. Kjøttet skal IKKE gjennomstekes, Kun svies utvendig..

Legg kjøttet i gryten og hell vann i gryta til det dekker alle ingrediensene, kok dette opp.

Viktig: ikke hell bort fett og krydder som ligger igjen i steikepanna.

 

Hell 2-3 dl vann opp i den varme steikepanna å la koke i 2-3min. Hell oppi halve boksen med

matfløte, ta i sennep sausen, solbær sirupen, og knust einebær å rør dette sammen. La det få oppkok igjen og småkok det i 5 minutter før du tar all kraften opp i gryta.

 

Når gryta nå igjen har kokt opp, så heller du i resten av matfløten,

samtidig tar du i creme fraiche, timian og brunost.

 

Nå kan gryta putre og småkoke i 1 ½ - 2 timer med litt omrøring underveis.

Ha lokket av for mest mulig avdamping slik at det tykner gryten.

Om du vil ha en enda tykkere gryte, så ta en halv kopp med maisenna (for brun saus og gryterett) i en kopp og bland med kaldt vann og rør inn på slutten av koketiden.

 

Server gjerne med villris og/eller potetmos, evt kokte poteter

 

Vel Bekommen !!!!!

Link to comment
Share on other sites

Hei

Ser at du har glemt nokre få ting du skulle ha hatt i

 

litt sennep og tyttebærsylte.

 

prøv og ta heile halsen på hjort og ha i en steikepose fylt med masse gr.saker og løkbåtar, sett det på langtid steiking på 70c om kvelden så er den klar i 11 tida neste dag.

kjøttet er så mørt at du trenge ikkje kniv,fint med bakt potet og kvitløk smør på potet som du har laget sjøl.

 

Prøv å lage koteletter og t-bone av hjort, må vere 2-2.5 cm tykke og ekstra møre,, steik dei som biff med b.poteter

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Jeg hadde i litt sennepsaus istedenfor sennep, men kunne sikkert hatt i litt mer sennepsaus.

Tyttebær hadde jeg ikke for hånd, men det var i tankene (prøver det neste gang)

 

Langsteikt blir stort sett kjemperesultat uansett kjøtt, da kan kjøttet omtrent skjære kjøttet med spiseskje!!!

 

Fortsatt god dag!

 

Ellers så takker jeg for tipsene :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...