Lagde en forrykende god gryte til meg og min samboer her om dagen som ble utsøkt.
Tenkte jeg ville dele den egen komponerte oppskriften med dere andre om noen skulle føle
trang til å diske opp med viltgryte
4-6 sultne personer
6-800gr hjortekjøtt i terninger
4-5 Gulrøtter
2-3 Poteter
1 stk Lite Kålhode
200gr Kantarell sopp (fersk)
200gr Shampingon (fersk)
1 stk Stor løk
3 stk Shalottløk
¾-1 hel Hvitløk uten fedd
1 stk Chili
3-4 Sneier Brunost
1 dl Solbær sirup (konsentrat)
1 Beger Creme Fraiche
1 boks Mat fløte
13-15 stk Einebær (knuses)
2 teskjeer Senneps saus
300gr Margarin smør
1 teskje Timian
Salt, sort pepper og jegermix krydder etter smaks behov.
Legg kjøttet til avrenning på rist, fat el lignende, å ha salt pepper og jegermix krydder på kjøttet.
Skjær opp all løk, gulerot, potet, sopp, hvitløk og chili (Finhakk chili og hvitløk.)
Smelt halvparten av smøret i en stor jerngryte og ha alle grønnsakene opp i gryte.
Surr dette i smøret en 10-15 minutt. Jobb med å snu og vende på det hele tiden.
Ta resten av smøret i en steikepanne og brun allerede saltet og peppret kjøtt på god varme
til det får en gyllen farge. Kjøttet skal IKKE gjennomstekes, Kun svies utvendig..
Legg kjøttet i gryten og hell vann i gryta til det dekker alle ingrediensene, kok dette opp.
Viktig: ikke hell bort fett og krydder som ligger igjen i steikepanna.
Hell 2-3 dl vann opp i den varme steikepanna å la koke i 2-3min. Hell oppi halve boksen med
matfløte, ta i sennep sausen, solbær sirupen, og knust einebær å rør dette sammen. La det få oppkok igjen og småkok det i 5 minutter før du tar all kraften opp i gryta.
Når gryta nå igjen har kokt opp, så heller du i resten av matfløten,
samtidig tar du i creme fraiche, timian og brunost.
Nå kan gryta putre og småkoke i 1 ½ - 2 timer med litt omrøring underveis.
Ha lokket av for mest mulig avdamping slik at det tykner gryten.
Om du vil ha en enda tykkere gryte, så ta en halv kopp med maisenna (for brun saus og gryterett) i en kopp og bland med kaldt vann og rør inn på slutten av koketiden.
Server gjerne med villris og/eller potetmos, evt kokte poteter
Vel Bekommen !!!!!