Jump to content

Kjøttskjering og svinn


HEK

Recommended Posts

Hei

Eg har fundert på en ting ang nedskjæring av slakt.

Er det noen regel for svinnprosent ved nedskjæring/utbeining av hjortevilt?

Rekner med det varierer allr etter størrelse på dyret men noen som har prosentene til de forskjellige?

Elg=?%

Hjort=?%

Rein =?%

Rådyr =?%

Link to comment
Share on other sites

Parterte en hjort på 50 kg idag.

 

Det ble 11 kg kjøttdeig.

 

Resten var utbeinet til steiker/biffer/kjøttstrimler.

 

Og 14 kg (bein og fett) som gikk til reven :winke1:

 

Nå skjærer jeg bort alt som kan tenkes av dårlig kjøtt (og bruker det heller ikke i kjøttdeigen).

 

Så regnestykket for den som betaler for å jakte hjort - blir dyrt kjøtt :winke1: - men dette er vel omhandlet i en annen tråd :D

Link to comment
Share on other sites

slakter en god del vilt av forskjellige slag. I beste fall kan du oppnå 72 % på praktfulle slakt, men har også vært nede i 50 % på små skrapdyr. Slaktet 4 standard vestlanshjort med standard skuddskader, og kom da ut på 60%. Total slaktevekt 200 kg, netto kjøtt 120 kg av topp kvalitet. Da var det hengt 1 uke i tørt miljø.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Oppdeling av slakt

 

Slaktet kan enkelt deles inn i tre hovedgrupper

 

Bein og avfall:

30 - 35 % av slaktvekta.

 

Stykningsdeler:

25 – 30 % av slaktvekt.

 

Dette er: Indre- og Ytrefilet, Mørbrad, Flatbiff, Entrecote, Stek og Grytekjøtt.

 

Produksjonskjøtt:

ca 40 % av slaktevekta

 

Det brukes til: Kjøttdeig, Kjøtthakk, Karbonadefarse og Spekepølse

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...