HEK Posted September 21, 2011 Share Posted September 21, 2011 Hei Eg har fundert på en ting ang nedskjæring av slakt. Er det noen regel for svinnprosent ved nedskjæring/utbeining av hjortevilt? Rekner med det varierer allr etter størrelse på dyret men noen som har prosentene til de forskjellige? Elg=?% Hjort=?% Rein =?% Rådyr =?% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadob Posted September 21, 2011 Share Posted September 21, 2011 Parterte en hjort på 50 kg idag. Det ble 11 kg kjøttdeig. Resten var utbeinet til steiker/biffer/kjøttstrimler. Og 14 kg (bein og fett) som gikk til reven Nå skjærer jeg bort alt som kan tenkes av dårlig kjøtt (og bruker det heller ikke i kjøttdeigen). Så regnestykket for den som betaler for å jakte hjort - blir dyrt kjøtt - men dette er vel omhandlet i en annen tråd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
687eell Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 slakter en god del vilt av forskjellige slag. I beste fall kan du oppnå 72 % på praktfulle slakt, men har også vært nede i 50 % på små skrapdyr. Slaktet 4 standard vestlanshjort med standard skuddskader, og kom da ut på 60%. Total slaktevekt 200 kg, netto kjøtt 120 kg av topp kvalitet. Da var det hengt 1 uke i tørt miljø. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puzzaque Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 På feilfrie slakt har du rundt 30% på voksne dyr i god kondisjon og opp mot 10% mere på ungdyr, og dyr i dårlig kondisjon dette er vel å annse som ett gjennomsnitt / rettesnor for de fleste hjortedyr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquamaster Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Oppdeling av slakt Slaktet kan enkelt deles inn i tre hovedgrupper Bein og avfall: 30 - 35 % av slaktvekta. Stykningsdeler: 25 – 30 % av slaktvekt. Dette er: Indre- og Ytrefilet, Mørbrad, Flatbiff, Entrecote, Stek og Grytekjøtt. Produksjonskjøtt: ca 40 % av slaktevekta Det brukes til: Kjøttdeig, Kjøtthakk, Karbonadefarse og Spekepølse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.