Jump to content

vilsvinjakt i sverige..


tomboy74

Recommended Posts

er det noen som har noen plasser og anbefale? privat jakting er å foretrekke. det må være en plass der de kan huse 5-6 jegere. de må gjerne ha foringsplasser eller drive med organisert jakt med hunder.. når på året synes dere det er best å jakte? hvilken jaktform? hagle eller rifle? kal?

hvis dere har erfaring fra denne type jakt så skriv noen ord om det? gjerne linker til plasser dere kan andbefale..

Link to comment
Share on other sites

Det er beskrevet flere plasser her på forumet, bl.a under jaktreiser. Det er ikke lovlig å bruke hagle på villsvinsjakt i Sverige- Kun rifle! Hvis du går inn på Jaktformedling.se så vil du finne flere tilbydere. Når på året er en smakssak. Har jaktet både vinter og sommer på svenske svin. Må nok inrømme at det var mere behagelig å sitte på åtejakt i 20+ fremfor -10 ! Men, det er som sagt en smakssak. Villsvina kan jaktes hele året, men voksne er fredet i Mars/April så vidt jeg husker....

Spørs litt hva du er ute etter, trofegris eller matgris. Hvis du er ute etter matgris er august en fin måned, årets kultinger begynner å bli såpass store at det er ganske mye mat på dem., samt at kultingene går sammen med sugga og det er lett å se forskjell og letter å unngå å skyte sugge med unger. De fleste seriøse tilbydere har strenge bøter ved feilskyting. I Aug er det gjerne slaktevekter på rundt 20kg på kultingene. Jeg var i Sverige i Juni og skjøt 2 kultinger, en på 18 kg slaktevekt og en på 5 !

Anbefaler Vinnalt.se, de har et bra opplegg og sjekk deres webside

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...