CaptainMillennium Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Hvordan er det med parasitter osv i vilt-kjøtt? Jeg liker ikke at kjøttet er alt for godt stekt, så da lurer jeg litt på hvilke dyr som jeg må styre unna og hvilke som er greit at er litt rødt i midten etter steking. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Når det gjelder hjort, rådyr og elg så tror jeg ikke det er noen særlig fare for parasitter. Å spise gjennomsteikt viltkjøtt er IKKE godt Jeg er mer skeptisk når det gjelder kjøttetende dyr som bjørn - der er det trikinose som er det du skal passe deg for. Villsvin likeså. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMillennium Posted August 1, 2011 Author Share Posted August 1, 2011 Hjortedyra er jo de viktigste ja Så planteetere er ikke noe problem. Kun kjøttetere? Hvordan er det med fugler? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Fugler - tja. Jeg spiser IKKE kylling som er rød inni. Det har med salmonellaen å gjøre. Måker og andre som spiser "dritt" ville jeg også vært ytterst forsiktig med. Tiur og rype er noe annet vil jeg tro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMillennium Posted August 1, 2011 Author Share Posted August 1, 2011 hehe ja var sånne skogs"høner" osv jeg tenkte på ja. Rotter med vinger gidder jeg ikke å spise nei Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nordpeak Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 "rotter med vinger" (måse) er faktisk veldig bra og er, dessverre, en glemt delikat matfugl. Tidligere bled denne arten godt beskattet til nettopp dette formålet. Gjennomstekt er kanskje å anbefale, men det er uansett godt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMillennium Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 De spiser jo mye dritt da. Er de ikke fulle av parasitter? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 hehe ja var sånne skogs"høner" osv jeg tenkte på ja. Rotter med vinger gidder jeg ikke å spise nei Av alt kjøt som kan øydeleggast ved gjennomsteiking, vil eg påstå at ryper og skogsfugl toppar lista. 3-4 min for lenge på eit rypebryst, forvandlar kjøtet frå det ypperste ein kan få servert - til i beste fall hundemat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMillennium Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 så lenge det ikke er noe parasitter osv i kjøttet så blir ikke gjennomsteking noe problem her. Tørt kjøtt er ikke noe godt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.