Hedmarkingen Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 chilikakao 2 porsjoner 1 stk vaniljestang 4 dl melk 0.5 ts rød chili 0,5 dl honning 3 ss kakaopulver 2 ts maisennamel 2 ss vann 150 gr gjerne 70 % kakao mørk kokesjokolade Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestang, frø, melk, kakao, finhakket chili (splitt og fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.Rør ut maisennamelet med to ss vann. Bland den utrørte maisennaen i det varme melkeblandingen og la det småkoke i ca. Et halvt minutt. Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet. Caramellrom 1 kopp 1 pose Nescafe caramell, sjokolade(eller annen etter smak)Varmt vann 4 cl Brun Rom (feks brun havana club eller annet)1 ts brunt sukker om det ønskes Evt kremtopp Ha kaffepulver, rom og evt sukker i ett stort krus. Rør godt om.Varm vann og hell i litt. Rør om igjen.Ha i resten av vannet til 1 cm under toppen av koppen.Toppes med sprutekrem. Caribbean Cacao 1 glass 12 cl sukret varm kakao laget på H-melk4 cl Bacardi Premium Black eller anna bra rum.Toppes med fløte, Mørk sjokolade og Kanel 3 ruter sjokolade/ 2 cl sjokoladesaus/ 1 ss kakao blandes med oppvarmet H-melk for å lage 12 cl varm kakao. Helles opp i en varm kopp. Tilsett Bacardi Premium Black eller annen rum og hell håndristet fløte opp slik at den måler ca 1 cm på glasset. Rasp litt mørk sjokolade over. Gi et lett dryss med kanel til slutt og server! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.