Jump to content

Diverse kakao


Hedmarkingen

Recommended Posts

chilikakao

 

2 porsjoner

 

1 stk vaniljestang 4 dl melk 0.5 ts rød chili 0,5 dl honning 3 ss kakaopulver 2 ts maisennamel 2 ss vann 150 gr gjerne 70 % kakao mørk kokesjokolade

 

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestang, frø, melk, kakao, finhakket chili (splitt og fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.Rør ut maisennamelet med to ss vann. Bland den utrørte maisennaen i det varme melkeblandingen og la det småkoke i ca. Et halvt minutt. Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.

 

 

 

Caramellrom 1 kopp

 

 

 

1 pose Nescafe caramell, sjokolade(eller annen etter smak)Varmt vann 4 cl Brun Rom (feks brun havana club eller annet)1 ts brunt sukker om det ønskes Evt kremtopp

 

 

 

Ha kaffepulver, rom og evt sukker i ett stort krus. Rør godt om.Varm vann og hell i litt. Rør om igjen.Ha i resten av vannet til 1 cm under toppen av koppen.Toppes med sprutekrem.

 

 

 

Caribbean Cacao 1 glass

 

 

 

12 cl sukret varm kakao laget på H-melk4 cl Bacardi Premium Black eller anna bra rum.Toppes med fløte, Mørk sjokolade og Kanel

 

 

 

3 ruter sjokolade/ 2 cl sjokoladesaus/ 1 ss kakao blandes med oppvarmet H-melk for å lage 12 cl varm kakao. Helles opp i en varm kopp. Tilsett Bacardi Premium Black eller annen rum og hell håndristet fløte opp slik at den måler ca 1 cm på glasset. Rasp litt mørk sjokolade over. Gi et lett dryss med kanel til slutt og server! 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...