Jump to content

Trene blodspor eller ikke?


Peacemaker

Recommended Posts

Hei!

 

Siden jeg snart henter min Basset Fauve De Bretagne og jeg vil prøve å få en drivende god jaktkamerat, har jeg tenkt mye på å starte med blodspor fra bikkja er ung - 3-4mnd, siden jeg har lyst til å få hunden godkjent som ettersøkshund samt at jeg har lest og fått hørt at hunden blir mer spornøye, og da en bedre jakthund av dette!

 

Likevel; har jeg hørt både fra erfarne jakthundefolk - drivende hunder, og lest på ulike forum at blodspor kan virke negativt inn på inn på hundens drivende egenskaper.

 

Mine spørsmål blir da:

 

1) Hvirker det negativt inn på hundens drivende egenskaper og i såfall hvorfor?

 

2) Hva kan jeg gjøre for å få en drivende god jakthund med nese for blodspor og ettersøk?

 

3) Eller burde jeg droppe alt med blodspor og kun fokusere på de drivende egenskapene?

 

 

Peace

Link to comment
Share on other sites

1. Nei, ikke i utgangspunktet. Hvis du trener ekstremt mye spor kan du gjøre det litt vanskeligere for deg selv ang selvstendighet og søk. Sjelden et stort problem for en hund med jakt lyst. Vil endog ikke overdrive med så mye spor før den nærmer seg 9 måneder. Du kan jo ikke gå prøve før, og noen går lei av blodspor. Mange som har brent seg på dette. (Inklusive undertegnede... :oops: )

2.Du får veldig skjelden både pose og sekk. Etter en stund som drivende hund vil den ofte bli både løsmunnet og litt het i line på ettersøk. Men selvfølgelig, ingen regel uten untak. Uansett så er det meget sannsynelig at du kan få en god drivende hund og en ok ettersøkshund.

3. Nei.

 

Edit:PS: Hvis du brenner av abeidslyst med emnet, konsentrer deg om dressur og kontakt frem til 7 måneder! Men husk det er en valp, gå gjerne valpekurs! :-)

Link to comment
Share on other sites

1 I utgangspunktet ikkje men du kan oppleve at hunden er litt seinare med å byrje å jage.

2 Trene, trene og trene. For å unngå at hunden lager lyd når du går spor så skal du aldri tilate dette når den går i band, om det er luftetur eller blodspor betyr ingen ting.

3 Ville ha fokusert mest på dresur i starten. Start med sportrening når hunden er 5-6mnd. Korte enkle spor til å byrje med. Øk lengde og alder etterkvart. Tykkjer hunden det er moro så kan du trene 1-2 ganger i veka men normalt er 1 gang i veka.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Bruk hunden så mye som mulig i skogen,har gode erfaringer med lite trening på utlagt blodspor.Når jakta starter må du bruke den til å søke på alle dyr som er skutt som du har mulighet til å søke på.Uansett lengde på søket.10 meter søk er helt topp for en hund når det ligger et dyr i enden :P .Å søke på skutte dyr er den beste blodtreninga hunden kan få.Med dette får du en spordyktig hund og jaktlysten øker.Dette påvirker ikke løshund delen.

Lykke til :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...