Jump to content

Videokamera som tåler vann


Ilatad

Recommended Posts

Hei

 

Har lyst på videokamera, men vil ha ett som tåler vann.

har sett litt på et sanyo kamera http://www.japanphoto.no/product/digitalkamera/vanntette-kamera/sanyo-vpc-wh1-bla/?utm_source=kelkoono&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Sanyo%20VPC-WH1%20Bl%E5&referer=kelkoo_no

 

noen som har prøvd dette?

Er ikke så kravstor, men vil ha et som jeg kan bruke når jeg snorkler og som jeg kan bruke ute i regnvær ;)

Link to comment
Share on other sites

Har ingen erfaring med video, men regner med "vantett" blir omtrent det samme for video og vanlig kamera. Så det under er mest basert på vanlig kamera.

 

Det er fire typer "tåler vann"

 

1) "sprutsikker"/"vannavisende" Betyr at kameraet kan brukes som alle andre kameraer, men om det skulle kom en dråpe vann på det er det litt større sjangse for at det går bra.

 

2) "Vanntett" Dette er kameraer som er helt tette, men som ikke tåler (utvendig) overtrykk. Dvs. du kan bruke det i (lett)regnvær, på seiltur, fra kajakken etc.

 

3) "Vanntett til Xm" der X < 10m, Er vantett til omtrent "sånn passe dypt" og antakelig mye dypere enn oppgitt, men ikke bli veldig overrasket om knappene blir umulige å bruke (blir presset inn/fast av trykket) omtrent rett under overflaten. Kjøper du kvalitet får du sikkert det du betaler for, er det litt mer tvilsomt/billig opphav risikerer du at det ikke er vanntett særlig lenge (tetninger av lim, tynne o-ringer, ikke mulig å sjekke/smøre/bytte o-ringer etc).

 

4) "Vantett til Xm" der X>20m. Ekte vanntett, med gode o-ringer (som kan skiftes/smøres), strort sett grisedyrt og det enste som duger om du skal ta bilder under vann (og ikke bare i vannet) uten kamerahus.

 

Alternativet er å kjøpe ett ikke-vanntett kamera og putte det i ett egnet undervannshus. Da kan du velge fra kjipe poser til noen hundrelapper, via helt ok plasthus som er vanntett til 30-40m til 2-3k, til maskinerte hus (i plast eller alu) som er vanntett til 100m++ og koster 20-30k.

 

Skal du ha ett videokamera som stort sett skal brukes på land, men som du ikke trenger å være veldig forsiktig med i regnvær og kanskje ta video mens du svømmer/bader o.l er nok det du ser på helt OK. Skal du faktisk dykke med kameraet hadde jeg sett etter noe annet (og dessverre sikkert myyye dyrere)

Link to comment
Share on other sites

Blir nokk mest brukt ifm jaktturer etc. men hadde vært kjekt med kamera som man kan bruke til snorkling også ;)

kameraet er jo IPX8 noe som tilsier at man kan ta det med under vann uten å vær redd for at det blir ødelagt...

 

Alternativet er jo å kjøpe et som tåler regn og heller kjøpe et undervannshus til snorkling, men da blir det fort endel dyrere

Link to comment
Share on other sites

[...]kameraet er jo IPX8 noe som tilsier at man kan ta det med under vann uten å vær redd for at det blir ødelagt[...]

IPX8 sier vel strengt tatt ikke noe annet enn "(støv- og) vanntett etter produsentens spesifikasjoner, men mer enn 1 meter" og det kan jo være så mangt.

Link to comment
Share on other sites

Problemet er att 3m er fryktelig lite. Er du sånn passe normalt bygd vil du være faretruende nærme grensen mens du fremdeles har tærne over vann og strekker deg mot bunnen... Skal du ta video under vann vil nok ett "vanntett til 3m" kamera bety en tråd med tittelen "tørke Sanyo VPC-WH1 i stekeovn?" i august en gang :mrgreen: (på land, i vannkanten, i kajakken, på seiltur, i grotter og i regnvær er det nok derimot riktig egnet :) )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...