Jump to content

Enklere å finne regler foir fangst.


knutis

Recommended Posts

Det var positivt å se at Direktoratet for Naturforvaltning jobber med fangstdelen av viltforvaltningen. Det var på tide med en ny og oversiktelig side med bla de gjeldende lover for fangst ja. Ser forøvrig ingen forandringer på den nye oversikten så vidt jeg kan se. Håper direktoratet vil gjøre seg nytte av erfaringen andre fangstmenn/kvinner har for å finne fram til et godt lovverk som står i forhold til praktisk utøvelse av fangst i årene som kommer. Loven vil ha innvirkning på viltbestanden i framtiden i stor grad, også den økonomiske delen rundt jakt.

 

Ser det står under 'feller som fanger viltet levende' at man fra Norsk Allmennstandardiseringsforbund (NSF) kan bestille en ISO-standard om fangst som er fastsatt av NSF og som er tilpasset gjeldende EU-krav. Noen som har sett innholdet i denne? Det står videre: (sit.)

'ISO-standarden legger grunnlaget for å få testet og typegodkjent feller i framtida, men foreløpig er det ingen laboratorier i Europa som tilfredsstiller kravene til å utføre de aktuelle testene. Inntil videre gjelder reglene for feller, som er gitt i forskrift om utøvelse av jakt og fangst med tilhørende rundskriv'

 

Så på et svensk jaktforum at en ny EU-lov om fangst kan være klar i 2010 og den innebærer bla muligvis at det vil kreves at man har fangstlisens ala feks jegerprøven. Noen som vet noe om dette?

 

Mvh

Vestmann

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...