Jump to content

Dagens opplegg for godkjenning av ettersøkhund - god nok?


gundog

Recommended Posts

Hei.

 

Selv syntes jeg det er spennende å gå ettersøk, men er alt for få slike ettersøk til at ekvipasjen(Sako og undertegnede) kan bli noen erfaren ekvipasje! Har forsøkt å kontakte viltnevda her jeg bor, men blir jo aldri tilkalt fordi rådyra ligger like ved veien om de er påkjørt av biler. De ettersøkene jeg får gå er i elgjakte evt under rådyrjakta, men de kan telles på 1 hånd hvert år! I grunnen synd, da jeg er motivert for å utvikle både hunden og mitt arbeide som ettersøksekvipasje.

Som tidligere nevt i tråden, så sliter hunden med motivasjon for å gå et kunstig blodspor. Får se om jeg kan klare å motvivere han til deg igjen på våren.

 

Så i grunnen syntes jeg at prøven kan være slik den er i dag, men at man selv bør utvikle seg, og trene regelmessig på ettersøk/blodspor. Men at NKK kan vaske ettersøksregistret er på tide.

 

Fikk også betalt vidregående ettesøkskurs i forfjor av jeger og fisk, og må si at det annbefalles på det sterkeste til ettersøkekvipasjer.

 

Sako_35

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

synes kansje en hund som skal brukes i offentlige ettersøk på elg burde bestått både bodspor og ferskspor. og være jaktpremiert. og så kunne ferskspor og blodspor eller en av delene kompinert med jaktpremie være godkjent for eget jaktlag. har sett hvor viktig en god løshund kan være i et ettersøk . men når man skal slippe en hund, burde det fortsatt gås på sporet med en spornøye hund for å sikre det som skjer. men det er ikke alltid ting er sånn i skogen derfor burde man kunne stille høye krav til en offentlig godkjent hund.

Link to comment
Share on other sites

Tja... da er det uhyre mange hunder som blir ekskludert fra å være ettersøkshunder. Husk det er mange blandingshunder som gjør en god jobb samt at det ikke er alle raser som har mulighet til jaktpremiering.

 

Det er helt riktig. Men lykke til alle de som skal traske etter en skadet elg med feks drever eller dachs. På akkurat elg skulle det nesten vært lovpålagt med en stillende hund.

Link to comment
Share on other sites

jeg har selv en drever og en elghund. du kommer ikke til å se meg traske etter en skadet elg med drevern. vist elghunden ikke var tilgjenglig, hadde jeg tilkalt hjelp av en annen elghund. det er ingen rett for alle hunder å gå ettersøk. det er en alvorlig sak å gå et ettersøk. og det skal gjøres for å avslutte et dyrs lidelser. ikke for å blidgjøre hunde eiere.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...