Jump to content

Ladden

Members
  • Posts

    543
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ladden

  1. Må være Gud som hørte meg, la ut anonnse på finn om ønskes kjøpt, så fikk jeg en hyggelig mail Det er godt gjort da 60kgs kortene er fjernet fra Knutshø
  2. Morsom beverjakt i år. Ligger noen bilder på http://www.gitteogulfsinjaktblogg.wordpress.com .
  3. Er det noen som vet om noen nettlinker hvor man kan finne kart med eiendomsgrenser i Sverige?
  4. Har denne kikkerten selv sittende på en Merkel Helix. Er fantastisk fornøyd med kikkerten!
  5. Ladden

    Elgjakta 2013.

    Årets første ble ei kvige på 126 kg som datt i Savalberget. Skutt med Merkel Helix 9,3x62 286 grains Lapua Mega. Elgdåp for nybørsa! Bilder og beretning på http://www.gitteogulfsinjaktblogg.wordpress.com
  6. Det er veldig enkelt svar på spørsmålet. Kjenn din egen begrensning. Jeg ser ingen betenkeligheter med å skyte i en slik situasjon. Både elg og rådyr har fått kula fra den vinkel og samtlige har stupt. Siste var en elgkalv i høst på under 5 meters hold. Sikter man på det vi kaller for "stikkerhullet", V-gropa hvor ribbene møtes over brystbenet så er det er klart sikkert skudd. Blinken er liten, men her snakker vi jo om korte hold.
  7. Syv fantastiske dager i fjellheimen i Knutshø. Utrolig septembervær og bra med dyr. 2,5 års bukk på 53kg 1,5 åring på 33kg. Les jaktberetning og se mange fine bilder på http://www.gitteogulfsinjaktblogg.wordpress.com .
  8. Kjøss meg i ræva for en påstand! Var på reinsjakt i forrige uke og en av dagene smøg jeg på en flokk. Fant meg fin overhøyde og skulle vente inn flokken som kom på trekk. Dette var relativt lavt i terrenget så det var en del kjerr og kratt. Dyrene kom langs et bekkefar hvor det også var en meter høyt grønt ris. Heldigvis fikk jeg se en annen jeger som kom smygende fra motsatt kant. Denne jegeren krabbet inn i det høye grønne riset og ble helt borte. Men fordi jeg visste at jegeren var der fikk jeg glimt av den innimellom. Jegeren var kledd i grønt og lå i min bakgrunn hvis dyrene kom nærmere eller hvis jeg hadde prøvd i stille innpå. Hadde jeg ikke sett jegeren krabbe inn i riset hadde jeg ikke hatt peiling på at det lå noen der. Men med en signalfarget caps hadde jegeren lyst opp som et juletre i riset!
  9. Hvis jeg ikke husker helt feil så bruker preparanter noe som heter kaliumpermanganat.
  10. Dette er veldig smak og behag, men jeg har vært hundefører på elgjakt selv i mange år og har benyttet forskjellige typer sikter. De siste årene har det stått en Leupold vx3 2,5-8x36 på min gamle 375H&H. Etter mitt syn trenger man absolutt ikke gå helt ned til 1x eller 1,5x i elgskogen. Har skutt elg på 5 meters hold med 3x forstørrelse. Det gikk helt fint På nybørsa Merkel Helix 9,3 står det nå en Kahles Helia 2,5-10x50. Denne blir med i elgskogen i høst. Sambo har en Meopta Meostar R1 1,5-5x20 på kombien sin. Det er en rå kikkert! Blir vel ikke noe klokere av dette, men for meg er det faktisk viktigere med litt høyere forstørring som hundefører enn å ha den aller laveste.
  11. Å fy f.....!! En liten ekstra kolbekappe da for å ta i mot rekylen fra en 175 GRAMS kule. Skyter du godt med denne? Måtte bare.
  12. Det ble en fantastisk tur med ungdom på opplæringsjakt i Folldal første uka. Tre dyr ble det på ungdommen. Jeg må si jeg er rimelig stolt og fornøyd over meg selv etter å ha planlagt og gjennomført en slik tur. Dette ble bra!! Sjekk http://www.gitteogulfsinjaktblogg.wordpress.com for en fyldig rapport fra turen.
  13. Grattis med simle! Var det mye dyr i området da?
  14. Øivind Ness i Trøgstad er en dyktig preparant.
  15. Du bør nok få kontrollkort på alle de som du kan felle, og be en bønn til vår herre om østavær, ellers er det rimelig tomt i kvikneterrenget, har du noen overgangsavtale? Nja, jeg har 100% felling på Tynset/Rennebu-terreng de siste årene så helt håpløst er det da ikke
  16. For de av dere som ikke bor så lang unna Moss så blir det en reinsjaktkveld på klubbhytta til Moss & Omegn JFF i Mossemarka 15.august kl.1800. Jeg skal ha en teorikveld med noen ungdommer jeg skal ha med meg på opplæringsjakt. Hytta er åpen for alle som vil komme innom for å ta en kaffekopp, lære litt, dele erfaringer og se på mange fine bilder fra fjellet. Jeg går igjennom litt biologi, forvaltning og ikke minst jakt på villrein.
  17. Ja, jeg håper det blir bra! Ikke hvert år en kan få til noe slikt. Det blir ikke på Kviknesiden, det blir Folldalsjakt. Og overnatting midt i Einunndalen med gedigen oversikt og utsyn fra setervollen Jeg gleder meg enormt til å vise ungdommen denne formen for jakt. Får vi lagt nedpå noen dyr også så hadde det vært gull. Men jeg er jo så tøff i trynet at jeg garanterer at vi ser dyr
  18. Ofrer egen jakt i år. I hvert fall i starten på jakta. Som fylkesleder for ungdom i NJFF Østfold har jeg skaffet tilveie fire kort som jeg bruker på opplæringsjakt. Det blir stor stas å ta med 6 ungdom til Knutshø til høsten!
  19. Dette er et gullkort! Du kan glede deg til en kjempejakt fra dag 1! Men jakt det du makter de første dagene for den første helgen i jakta er det fullt innrykk av de lokale og da er det mye folk i de sentrale deler av Folldal. Dvs hvis du gidder og gå litt fra veien hjelper det veldig
  20. Å ja, det er klart elgen hører smattingen. Men det er ikke en forstyrrende eller skremmende lyd. Aberet med å smatte er at du avslører at "noe" er der og da gjør du elgen litt ekstra oppmerksom noe som krever at man må ta seg enda mer forsiktig frem. Men dette er noe jeg kun bruker når jeg er ekstremt nære losen uten at jeg har noen skuddsjans. Har vært helt innpå 15 meter ved å bruke dette og da er det klart at du kun får den ene muligheten som byr seg i det siste "fremspranget" etter hunden. Men som ren innkalling fungerer det også greit på litt lengre avstander, og det fine med det er at hvis jeg tar med meg hunden og går lydløst derfra så blir elgen veldig ofte stående igjen. Det er kjekt hvis det er dyr vi ikke skal ha. Da er sjansen mindre for å råke borti den eller de igjen i resten av drevet hvis jeg tar en god runde rundt eller forbi før jeg slipper på nytt.
  21. Dette med innkalling under los er artige saker. Det å bryte av et hardt innbarka instinkt (som losføring er) er ikke alltid like lett. Som Graahund skriver så må dette inn med "morsmelka" fra du får valpen i hus. Jeg har en elghund, Balder, som jeg kan kalle inn fra omtrent hver bidige los. Akkurat det er ikke min fortjeneste, men brodern sin. Når Balder var unghund slapp vi han på elg sammen med vår gamle hund Fido. Han var helt rå når det gjaldt innkalling. Med to hunder i los kalte vi inn gammelhunden. Unghunden turte da ikke stå igjen alene med elgen(e) og kom når gammel`n kom. Sånn holdt vi på gang etter gang og til slutt kunne vi slippe Balder alene og han kom på innkalling. Fantastisk hjelp av Fido der Jeg tror at båndet mellom hund og fører må være tett for at innkalling skal fungere. Det å komme til "far" må være så stas at det er verdt å forlate elgene. Minuset med min hund Balder er at han da har et relativt lite søk. Det er trivelig å være i nærheten av far Han søker sjelden over 400 meter når det ikke lukter elg. Men i lavlandet med tett elgbestand er det HEEELT klart å foretrekke kontra at hunden står i los på dyr vi ikke skal ha time ut og time inn. Det er værre når vi jakter i høyfjellsterreng hvor det er langt mellom elgene. Da må jeg gå så mye Her er et flott eksempel på innkalling ved hjelp av smatting. Når jeg er nære losen bruker jeg dette for eventuelt å komme enda nærmere i tett skog. Da tar jeg noen kjappe skritt etter hunden når jeg sender den tilbake mot elgen(e) igjen. Jeg kan også kalle han av ved å bruke kontaktlyden til elg. Her er et flott eksempel på at det ikke fungerer hver gang. Når andre hunder er på losen så hender det Balder gir f... i meg
  22. Jeg er fortsatt ung og sprek og bærer det remmer og tøy kan holde når jeg skal ha ut rein . Jeg har en gammel Norrøna Beito 80l som egentlig er mer enn stor nok. Har båret ut 65kg med den flere ganger. Ikke knirkefritt, men det går. Skal ha meg en Recon Pack nå før høsten. En pakkramme er for meg et must. Ikke minst pga bærekomforen, men også fordi rammene fungere ypperlig for "knagger" til rifla og håndkikkert. Skulder og nakkepartiet får virkelig kjørt seg etter 10-12 timer i fjellet hver dag over mange dager hvis kikkerten henger rundt halsen og rifla henger over skuldra. Det er MYE værre enn å ha noen kilo ekstra på ryggen i selve sekkvekt. Når rifla og håndkikkerten henger over "knaggene" så får jeg vekta av dette også på hoftebeltet. Det er et viktig poeng!
  23. La ROS-buskene stå. Rogn, osp og selje. Hva slags skogrydding skal du gjøre? Er det for å rydde poster? Eller er det profesjonelt? Å rydde vekk planta gran er vel kanskje ikke noe grunneieren syns er helt krem?
  24. Jeg gjentar; De to største gevirene i fjor (2011) uansett hjorteviltart var to villreingevir. Jeg husker ikke mesterpoengene, men min på 977,6 poeng mener jeg var rundt 61 mesterpoeng. Og jeg tror det var en råbukk på 3.plass. Vinneren av årets gevir 2011 var 990,9 poeng og kom inn på 47.plass på topp 50 listen over villreingevir i Norge. Hvis "hvis tett oppunder verdensrekorden" betyr inne på topp 50-listen så er vi enige .
×
×
  • Create New...