Jump to content

Skal låne fuglehund til skogsfugljakt, trenger litt tips


EirikVR

Recommended Posts

Snakk med eieren hvordan bikkja er søksmessig. Om den er stortgående og evt. hvorvidt den modererer seg i skogen. Når du jakter bør du være obs på vindretning da en engelsksetter omtrent alltid vil legge seg på vinden og bruke denne. Mao, går du i medvind bør du ikke bevege deg raskt i terrenget da hunden vil slå ut langt fremover for så og krysse tilbake på vinden mot deg. I medvind vil hunden slå ut til siden og krysse fremfor deg mot vinden. Å jakte med en helt ukjent hund i skogen, kan by på noen utfordringer så du bør bruke litt tid på å sette deg inn i hundens søksmønster slik at du har en viss anelse om hvor hunden er når du ikke ser den. Det er en stor fordel å bruke bjelle når en jakter i skogen, så spør om eier har en slik. Hvis ikke, er det ikke snakk om mange kronene for å kjøpe en.

Spør også eier om hvor lenge du kan forvente at bikkja står. Er det en voksen og erfaren hund bør den stå til du finner den, sålenge fuglen trykker eller ligger i ro.

Lykke til

Link to comment
Share on other sites

Bjelle, standvarsler eller Garmin Astro kan være kjekt og ha. Jeg har en hund som kan stå for fugl i "evig tid", kan være en utfordring å finne noen ganger hvis jeg ikke bruker noe av før nevnte remedier :D

 

Kan være greit å vite hva slags søk en kan forvente, uansett må du bevege deg senere enn du ville gjort på støkkjakt, kommer hunden opp til deg bakfra går du for fort.

 

Hør med eier om hunden lar seg styre og hvordan den revierer, mulig du må legge noen føringer med hvordan du beveger deg i terrenget, er det en godt trent og god hund så kan du nok styre den dit du vil. Mao at den avsøker den lia du vil uten at du må gå dit selv :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...