Jump to content

Et kjapt AR-15 spørsmål


Fredrik-

Recommended Posts

når du sitter i jungelen i vietnam og børsa er full av gønk, og victor charlie sniker seg innpå deg i det de skal lade børsa.... sluttstykket kommer ikke helt frem! Krise! da er det greit å ha en "bolt forward assist" som kan hjelpe deg å lukke igjen sluttstykket slik at du får skutt. Samme funksjon som finger utfresingen på det norske AG# sluttstykket, altså å kunne hjelpe til å få låst sluttstykket på plass.

Link to comment
Share on other sites

Så om du sitter der i jungelen og banner, og klapper til forward assisten med håndbaken så hardt du bare kan, ja da blir du ihvertfall distrahert en stund av det stygge og blødende såret du plutselig har i håndbaken samt smerten i underarma etter slaget mot driten. Så selv om det ikke hjelper det spøtt på å få lukka mekanismen blir du da i alle fall ledet på andre tanker.

 

/D

Link to comment
Share on other sites

Forward assist kom først i 1964, når børsa gikk fra M16 til M16a1. Det var derfor ikke alle som hadde denne magiske hjelperen i jungelen :)

 

Den er helt sikkert praktisk å ha, og er nok der for en grunn. Vi sivile har en tendens til å skyte i litt mer sterile omgivelser, og da melder kanskje ikke behovet seg så ofte.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...