Jump to content

Nye Para'er i .40 s&w


Severin

Recommended Posts

Et lite problem med den siste utgaven med nye forstærka utdrageren. En i klubben hadde problemer, mata ikke. Hmmm. Det hadde den nok gjort i .45acp og den utdragern. Tenker på tot. patronlengde. Men så har man tydelighvis ikke tatt i betraktning at med kortere .40s&w og 9x19 blir vinkelen mot materampa for steil når støtbunnen med den SVÆRE utdr. tar tak i hylsebunnen.

BRÅSTOPP.

 

Titta litt på denne patenten. Ser jo tilforlatelig og lovende ut. En litt annen løsning en AFTEC.

Para har valgt å lage hele utdr. leddet med en kraftig liten langsgående fjær inni. Siden de var så godt igang laga de utdr. kroken ekstrastor og dyp så den har kontakt med hlsesporet tidligere.

Det gjør ikke hylsesporet noe større eller kraftigere så noe må gi seg.

 

Problmet løser seg med å lade med til max. lengde. Eller mer drastisk, file ned utdrager'n til samme profil som en tradisjonell utdr. (hvis man tør) Kan være vanskelig da den hvistnokk er herda knallhardt. Ender vel med at den ryker. Hva gjør man da? Sett i en ny eller en tradisjonell.

Siste går ikke da kanalen er for stor.

 

Fått høre at det finnes et produkt som løser det problemet i form av en foring som får en utdr. fra Ed Brown eller Wilson å passe. ja ja, så mye for inovasjon på et gammelt patent. Viser bare at salig Moses Browning viste hva han gjorde.

 

Så en smart super X utdrager skaper minst like mange problemer som den er ment å løse. Er jeg forundret? Nei, ikke det minste.

 

Men sånn er virkeligheten i dagens marked. Man prøver jo å markedsføre noe smart for å selge noe mere. Den son hyler høyest blir hørt. Får være nok filosofiske bobler for nå.

Link to comment
Share on other sites

Kall meg gammeldags, men riktig justert er den tradisjonelle plenty bra nokk.

Men det hindrer jo ikke noen å finne opp hjulet på nytt.

 

Ser at Evolution Gun Works (EGW) har en ny vri på temaet. Den bakerste delen er gjort rund, og således stivere uten å gjøre noe med grunnprinsippet. Kan kanskje være one?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...