Jump to content

Kikkert til .17 HMR, fungerer alt?


Barks

Recommended Posts

Overveier å skaffe en .17HMR. Ser at det selges en del kikkerter rettet mot .22LR og luftvåpen med priser (1-2000,-) langt under "riktige" kikkerter til større kaliber. Holder disse i lengden på en .17HMR eller er det like greit å skaffe en dyrere, sterkere kikkert med det samme?

 

Tenker her utelukkende på mekanisk holdbarhet ifht rekyl, treffpunktsendringer, løse deler i kikkert og slikt. Jeg skjønner jo såklart at dyre kikkerter har bedre linser / optisk prestasjon enn billige uansett hva de monteres på.

Link to comment
Share on other sites

Holdbarhet mot rekyl er en ting. Risting bak i en bil? Børsa velter? Mye anna en kikkert skal tåle. Skal du lufte HMRen etter mikkel rev, så begynner fort lysta etter noe mer skumringssterkt å, men da begynner fort kronene å rulle...

 

Skal du ha billig optikk, så kommer du ikke unna bruktmarkedet. Kan finne mange mellomklassekikkertere, som er meget gode mekanisk til et par tusenlapper. Dobler du det, får du bra optikk i tillegg. Skal du presse prisen ned på det nivået på en ny kikkert, så bør du holde deg til fast forstørrelse og moderat lysåpning, og vær nøye med jevnlig prøveskyting. ...om du skal skyte på ting som lever.

 

Skal du skyte kun på papp for morroskyld kan du bli fornøyd med en dorull med to spikre gjennom å, uten konsekvens når utstyret streiker ;-) Styr i alle fall unna kinagreier med lys i alle retninger og monsterforstørrelse. Da kommer du like langt med den nevnte dassrullen, og har 2k ekstra å bruke på din neste kikkert etter den igjen... For den kommer nok den å!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...