Jump to content

Garmin Astro og signaltap, signalstyrke og prog.vare


Mia

Recommended Posts

Her en noen tips og råd ang Garmin Astro:

 

1) Løse tilkoplinger og tap av signal

Gjennom utprøving av div antenner på mottakerenheten har vi i 2 av 5 tilfeller/enheter opplevd at signalene har plutselig bli markant dårligere og tap av signaler fra 200-500m. En tur til Jegerservice i Ulefoss bekreftet våre antakelser :( . Det ligger en gjengebolt/kontakt med låsemutter på hver side av skallet (der du kopler antenna inn) Ved for mye rikking eller av og på med antenner løsner mutrene og gjengebolten forandrer stilling. På gjengebolten under skallet ligger det en lodding for signaler som løsner raskt ved forandring av stilling , noe som skjedde ved vårt tilfelle.

Jegerservice forsterket denne loddingen og et lite drypp med locktite på mutrene har gjort løst vårt problem :D .

 

2. Oppgradere programvare

Noen enheter har smårusk i programvaren som gjør at ting ikke virker slik det skal gjøre. Ved å gå inn på Garmon.com > Support>Updates&downloads > unit software kan du laste ned ny programvare. Jeg har selv gjort dette etter problemer med mottakerenheten og alt virket som det skulle.

 

 

3. Fant denne på nettet som sikkert er av int.for flere.....

 

:idea::idea: Forbedre Signal Range for Garmin Astro 220 :!::!: (Amerikansk modell) :!::!::!:

 

Ikke mange brukere av Garmin Astro hund sporingssystemet vet at du kan bytte frekvens for å få signal rekkevidde. Den Garmin Astro opererer på fem (5) ulike frekvenser. Disse fem frekvenser valgbar i Garmin Astro 220 mottaker håndholdt enhet.

 

Den Garmin Astro DC-30 og DC-20 sender et radiosignal til Garmin Astro 220 håndholdte på 5, 10 eller 30 andre intervaller. Utvalget av at radiosignalet er avhengig av terreng hvor du sporer. Hvis du er i et flatt terreng som et felt, vil du oppleve det beste resultatet i signal rekkevidde. Men hvis du sporer i et ulendt terreng med åser og daler, vil du oppleve et signal utvalg som er redusert.

 

Signalet utvalg er også avhengig av en del tekniske forhold:

 

utgangseffekten på Garmin Astro DC-30 og DC-20-senderen

de sender og mottaker antenner

frekvensen du har valgt på Garmin Astro 220 mottaker

Utgangseffekt: utgangseffekten på Garmin Astro DC-30 og DC-20 er 2 watt. Dette utgangseffekten er en funksjon av produktet, design og ikke skiftende. Når en radiosender opererer på et så lavt utgangseffekt, hovedregelen er å bruke de laveste radiofrekvensen mulig. Jo høyere frekvens, jo høyere utgangseffekt det tar å levere signal.

 

Antenner: Valg av antenner på sendere og mottakeren vil ha en effekt på signal kvalitet. En forbedring av den nye Garmin Astro DC-30 design enn den opprinnelige DC-20 var inkluderingen av en lengre, høyere ytelse, kraftoverførings antenne. Hvis du har en DC-20, er det høyere ytelse antenner fra ettermarkedet selskaper tilgjengelig som kan monteres på kragen eller på en sele. Noen brukere har også opplevd økt signal rekkevidde når du bruker Garmin Magnetisk Mount Antenna med Astro 220 håndholdte stedet for den opprinnelige lager antenne.

 

Frekvens: Med den amerikanske versjonen av Garmin Astro, er det fem (5) MURS * radiofrekvenser til å jobbe med:

 

151,82 MHz (ID-kode: 0-9)

151,88 MHz (ID-kode: 10-19)

151,94 MHz (ID-kode: 20-29)

154,57 MHz (ID-kode: 30-39)

154,60 MHz (ID-kode: 40-49)

 

Den skandinaviske versjonen av Garmin Astro har kun én frekvens tilgjengelige: 155,42 MHz, overfører på 2 watt av utgangseffekt.

 

* MURS står for Multi-Bruk Radio Service og består av disse fem frekvensene i VHF spekteret. Som definert av FCC, det er en privat, toveis, kort avstand stemme eller datakommunikasjon tjeneste for personlige eller virksomhet for allmennheten. I 2000 ble disse frekvensene ble flyttet til å bli en del av det nye Borgere Band Radio Service (CB) som har blitt omdøpt MURS.

 

Slik bytter frekvenser

 

Slå frekvens på Astro 220 håndholdte enheten er veldig lett og det er ikke offentliggjort i Garmin Astro User Manual. Å endre det, trenger du bare å endre pre-programmert ID-koden din Garmin Astro DC-30 og DC-20 bruker. Hvis for eksempel er for øyeblikket satt til å ID-kode: 43, kan du se på frekvens tabellen over at radiofrekvensen du bruker er 154,60 MHz. I dette eksemplet, for bedre signal rekkevidde, bør du prøve en ID-kode mellom 0 og 9 (f.eks 5) slik at enheten er satt på lavest frekvens: 151,82 MHz.

 

Hvis du vil tildele et nytt ID-koden til din enhet.

 

Med "Dog Tracker" side åpen, og Garmin Astro DC-30 og DC-20-senderen satt på, trykk på MENU.

Velg Endre Comm. Innstillinger.

Følg instruksjonene på skjermen.

Velg ønsket ID-koden og trykk OK

Velg oppdateringen hastighet du ønsker.

Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.

User Experience

 

En Garmin Astro brukeren som var instruert om bytte frekvenser fått 2.4 miles etter bare utføre frekvensen endres. Fabrikken ID-kode på sin DC-20 ble forhåndsinnstilt på: 48 (154,60 MHz), og den maksimale signal utvalg at han hadde opplevd var om: 1.3 miles. Etter at han endret ID-kode til: 4 (151,82 MHz), han opplevde et signal rekke 3.7 miles på samme område ... en 284% forbedring!

 

I enkelte andre tilfeller, avhengig av hvor du er på jakt, den laveste frekvensen kanskje ikke den ultimate en. Det anbefales at du skal prøve alle 5 frekvenser å se hvilken som fungerer best på ditt område av verden. Når du prøver ut de forskjellige frekvenser, bare være sikker på at du tester hver i samme område. Heng den Garmin Astro DC-30 og DC-20-senderen i et tre og ta en tur med bil eller sykkel. Vær oppmerksom på at når du faktisk endre frekvensen, må du ha Garmin Astro 220 håndholdt enhet og Garmin Astro DC-30 og DC-20 svært nær hverandre. :idea::idea:

 

Flere tips så mottar jeg det med takk.

 

Raymond.

Link to comment
Share on other sites

Ble en liten feil..Skal være gamin.com og ikke garmon.com . Se blått.

 

2. Oppgradere programvare

Noen enheter har smårusk i programvaren som gjør at ting ikke virker slik det skal gjøre. Ved å gå inn på Garmin.com > Support>Updates&downloads > unit software kan du laste ned ny programvare. Jeg har selv gjort dette etter problemer med mottakerenheten og alt virket som det skulle.

 

Spm rundt dette??? eller andre erfaringer hadde vært fint.

Link to comment
Share on other sites

Ble en liten feil..Skal være garmin.com og ikke garmon.com . Se blått.

 

2. Oppgradere programvare

Noen enheter har smårusk i programvaren som gjør at ting ikke virker slik det skal gjøre. Ved å gå inn på Garmin.com > Support>Updates&downloads > unit software kan du laste ned ny programvare. Jeg har selv gjort dette etter problemer med mottakerenheten og alt virket som det skulle.

 

Spm rundt dette??? eller andre erfaringer hadde vært fint.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei. Ser du skriver om frekvens oppdeling av id.nr! men hvorfor er det sånn at når jeg legger i f.eks id nr 5 så kan jeg ikke legge inn :15,25,35 og45 diss er borte på id valg ved innlegg av ny enhet, etter det du skriver så skulle jo disse ha forsjellig frekv. Eller har jeg missforstått??

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...