Jump to content

Forster Ultra Micrometer seater


f-groen

Recommended Posts

Har gått til innkjøp av en slik, men er litt usikker på hvordan stille den inn optimalt. Det sto noe i veiledningen som fulgte med om å skru dien ned til den berører hylseholderen og noe mer, men skjønte ikke helt hvorfor og hvor mye. Har det noe med styringen av hylse og kule å gjøre ? For å få patronene rettest mulig ?

Link to comment
Share on other sites

Den delen som først møter hylseholder er et fjærbelastet kammer som "henter" hylsen og som ifølge reklamen skal sikre jevn og skånsom isetting av kulene. Bruker å skru ned til man virkelig bunner, (tungt på slutten...) og bakke en liten omdreining ut igjen. Sedan er det bare å tighte til låsmutteren og lade til man blir blå! :)

Link to comment
Share on other sites

ohh svetteperler i panna altså, Kan ikke vente med å komme hjem så jeg får sjekket om jeg har gjort det riktig. Kan jo komme til å måtte teste alle ladninger på nytt med riktig justert isetter die... hmm kanskje det er noen mm å hente på samlingene?? 8)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Det som gjør disse diene så gode er at de stabiliserer kula mens den settes slik at den blir liggende mest mulig i senter.

 

Tips for oss med vanlige dier:

Du kan få bedre sentrering av kula med vanlige dier ved å vri patronen mens du setter kule. Sett kula 1/3 vri 90 grader, sett kula 2/3 vri 90 grander og sett kula 3/3. Gjennom å vri kula så vil du rette den noe opp mens den settes. Da har du plutselig forbedret sentreringen med ca 0.004". Målet er jo selvfølgelig 0.000", men med normale dier er det fort snakk om 0.008". BR dier som Forster Micrometer 0.002". Ved å bruke vri teknikken bør du greie 0.004", men dette setter krav til hylsa også da!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...