Jump to content

Finito

Members
  • Posts

    199
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Finito

  1. MAG500 skrev (2 minutter siden):

     

    Helt klart! Blir å vende seg til engelsk skjefte nå da. Blir bra det! 

    Ja er egentlig litt spent på det. 

  2. MAG500 skrev (Akkurat nå):

    Blir digg det der! Jæ....fint våpen!

    Franchi er gull det! Misunner deg kaliberet. Skulle svært gjerne hatt min i 20-76, men får klare meg med 12-70.

    😊👍

    Var treg å bestemme meg for samme kaliber i Spansk da hadde jeg spart 13 lapper. Men går utifrå at pengene går en plass i kvalitet. 

  3. Ja engelsk skjefte.  Kjøpt for en halv time siden. Og nok en gang slått ihjel egne tidligere utsagn. Snakk om og møte sæ sjøl i døra. 
    Dette blir nok den jeg bruker uansett. Lett og god hagle. Den bruker man når man skal høyt og lavt. Så ikke finværsvåpen. Mere allværsvåpen. 

  4. 🫣 kjøpte mæ IMG_0691.jpeg.920714406d3154bd49d50e70289c4655.jpeg

    kosta ny 39 lappa fikk den for 19

    cal 20/76 med løse choker 

    lettvekter. 
    Franchi Highlander 

    min tredje Italiener. Blei dyrere side by side enn tenkt. Men men. 

  5. Ok. Da har jeg reservert en litt dyrere s/s enn jeg tenkte. Slår ihjel snarlig kjøp av Drilling. IMG_0691.jpeg.b301a22a06bd94b99170ef0b825d33d0.jpeg

    kommer godt ut av review i utlandet og rimelig dyr som ny. 20/76 med løse choker. 
    Noen som har erfaring med denne?

  6. Holland&Holland. Billigste på Finn er bortimot 60 lapper og lengde 65 på patronene. Jeg ser absolutt nytten i og invistere i godt våpen men til den prisen blir det noe nytt bra. Og da mener jeg bruksvåpen. Kritiserer på ingen måte de som tenker annerledes. For jeg har respekt for det. Men når man er ute i en uke og telter gjerne kjørt gml. Pickup med børsa hoppenes baki. Jeg liker og ha et reservevåpen som ikke er så dyrt. Og ett godt bruksvåpen. 

  7. Polardego skrev (6 minutter siden):

    Kjøpte en Beretta O/U for ca 30 år siden til det formålet. Den har fått mye juling. Ramla med den utallige ganger. Hakk og riper stort sett over alt. Sikteskinna er bøyd. Men, den ruster ikke. Den har aldri klikka. Har aldri åpna baskylen for vedlikehold. Holder Berettas billigste modell fortsatt like høy kvalitet?

    Jo hadde vel en som nu er ca 10 år gml. Den fikk litt juling som den tok bra. 
    Baikaln glemte jeg av over sommeren etter en våt senvinteren jakttur. Da hadde sikringa rusta fast. CRC eller noe liknende og en hammer fiksa det. Men jeg skjøt dårlig med den. Eller rettere sagt var treg , den slo fingrene mine. Er enig i at ting skal brukes. Hadde en Blaser drilling jeg tok med over alt. Men var antagelig mer forsiktig med den. Kun ett par riper på forskjefte når jeg solgte den. Angrer nå. Når jeg ser de går for asyl penger. Halve prisen når jeg kjøpte. 

    • Like 1
  8. Klinger bra gjør de og når de rutsjer ned ett glatt svaberg og. 
    Hadde en over under Star Baykal som tålte noen runder av det. 
    jeg er nå ute etter en Drilling og en sideligger. Siste for og ta toppturer som er litt risky og ta en for dyr hagle. Fjellrype jakt i Nord-Norge klarer seg uten en investering på 50 k+ 

     

  9. Noen som vet eller prøvd dette opplegget

    IMG_0690.jpeg.108e1617d14d4d99024cb5c82719c9f3.jpeg

    I sammarbeid med A-Tec har Jakt & Friluft utviklet et nytt lyddempersystem som kan monteres på de fleste salongrifler! Quiet kan også ettermonteres på den du allerede har!

     

    kjøpt en eldre krico 22 jeg kunne tenkt å dempe. Lurer på om noen har dette systemet

  10. Kaliber 12 og 20 er relativt like vanlig 16 er gammelt og du får ikke nyere våpen i dette kalibret. Jeg er enig i ovennevntes innvendinger. Det er ikke store forskjellen i diameteren på 16 og 12 så det kan være samme magasin for alt jeg vet. Men ladde mekanismen og kammer vil jo være litt slarkete etter mitt syn hvis dette er likt. Beste er om du måler eller spør fagfolk. 

  11. Jeg bor i Tromsø. Og kjøpte en brukt. Tikka 695 fra dem. En 3006 hundefører lengde sak

    Den viste seg å være ubrukt. De prøvde og stoppe handelen , men siden jeg hadde fått pris på Mail. Fikk jeg kjøpe den for 6500kr. 
    jeg solgte den fir 13000kr to år etter. 
    De var fair med meg og jeg følte jeg var mer drittsekk. Har tatt kontakt med de flere ganger men har ikke kjøpt noe etterpå. De er vanskelig og overse. De har et enormt repertoar , selv for en fra Tromsø

  12. Jeg har bestemt Meg. Jeg blir å kjøpe Skaubjørns drilling når økonomien er trygg nok. Og hvis han ikke har solgt den. 
    i og med at jeg har budgettert en Browning til samme pris er dette ikke et vanskelig valg. Da har jeg noe som funker.  Og så finner jeg meg en grei sideligger i cal 12 med løse choker for lirype og skogsfugl i terreng rifle er lite brukbart. Har en på handa for under 7 k 
     

  13. RM skrev (2 minutter siden):

    Jeg tenker lade ned til 950m/s. Tror løpslitasje er litt oppskrytt. Blir jo kun til jakt. 

    Enig. Du har den i 30 år før du kommer dit. 
    Hvis du ladder selv så har du jo mere kontroll

    Den går jæklig godt det kaliberet

  14. Jeg kjøpte en Blaser Drilling med det kaliberet. Høyt smell stor fart og djevelsk flat bane. Men det kalibret sliter løp sier noen. 
    Jeg måtte bestille direkte fir en del år tilbake og det tok 6 måneder. 
    Det er noe pirk å fingre ut tomhylsa etterpå. R patroner er mere egnet i så måte. 
     

  15. amatør skrev (Akkurat nå):

    Om du har lyst så kjøp den. 4000,- er noe de fleste av oss har råd til å tape. ( Det virker i hvert fall slik i trafikken... )

     

    Du kommer også langt hos en god børsemaker for 36000,- den gangen du får råd. Vekta på 2,9 kg gjør et slikt våpen restaurert svært interessant.

     

     

    Ja det hadde vært fint og kunne gjøre den god igjen. Skal gå en tur innom Våpen Andreassen og høre hva de synes om et slikt prosjekt. 
    Jeg blir uansett og kjøpe en billig sideligger i tillegg til eventuell drilling. Går og o terreng man bare kan glemme rifle mot fuggel. 
     

  16. Sølvrev skrev (1 minutt siden):

    Svært godt kuleutvalg i 7 mm, samt mulighet for "å skreddersy" ammunisjon såvel til fugl og større vilt for den som lader selv.

    Ok takk for det innspillet. Jeg så for meg at 7 mm  var litt stort for fuggel. 
    Da er utvalget litt større. Jeg sitter og ruger på å kjøpe Skaubjørn sin. Men må vente til bedre råd kommer. Jeg går på cellegift for tiden og blir å jobbe mye mindre etterpå. 
    derfor selger vi hus og legger opp til mere fritid i framtiden. Inntil jeg har solgt huset må jeg være forsiktig med investeringer på 40000 kr klassen. 
    Tar opp litt rifle skyting i år på bane for og se om jeg duger , har kjøpt meg en 22 cal og en 3006 begge krico fir det formålet. Og en Lee Einfield for historisk interesse. Siste til 800kr Nå blir det enten en dyr browning eller en drilling pluss en billig sideligger 

  17. Vargen skrev (På 13.5.2024 den 11.39):

    Spørsmålet er ikke hvor fin den er, men hvor lenge rifleløpet beholder presisjon uten vill treffpunktforandring når loddingen går mer og mer ifra hverandre.

    Det er sikteskinnen som løsner ifølge selger. For meg ser det ut som loddingen mellom rifle løp og hagle. Jeg tenker at en drilling til opp mot 40000kr kontra en Browning o/u til 35000 er innafor. 
    slipper jeg unna med 4000kr hadde det vært supert. 
    jeg er litt på utkikk etter 5 ,6mm med randhylse. Det er noen i 6,5 x 55 men de er noe fikkel å få ut 

  18. ErlingElev skrev (På 13.5.2024 den 10.42):

    Ønsker du deg en lavkost drilling til småviltjakt må denne være perfekt.

    Du behøver ikke være redd for å lage den første ripen.

    Du må ikke reparere utdrager, treverk, blånering og lodde skinne. 

    Det er bedre at den brukes, enn at den blir spiker.

    CRC-5-56 gjør underverker.

    Jeg hadde en Lanber hagle der ejektoren kilte leirduehylsene. Fikk laget meg et lodd i messing som jeg slapp ned i løpet. Funket fint det. 

     

    Hvor mange skudd kommer du egentlig til å skyte på jakt hvert år? 

    Rypa bryr seg ikke om hvor fin børsa er.

     

    Det er akkurat det. Jeg fyrer av maks 20 skudd pr sesong. Og eid to drillinger før. Begge gangene jeg har eid drilling har jeg skutt 10 til 20 rifleskudd for innskyting og ett på jakt pr drilling. Ene gangen uten kikkertsikte. Jeg er ute etter ett rifleløp kun for de gangene jeg ikke kan komme nærmere uten å bli oppdaget. 
    fjellryper er snodig. De letter kun når du går rett mot de. Hvis jeg kommer ovenfra har jeg god tid til og sikte.  
    jeg er primært ute etter å kunne ta en rype med original jernsikte på over 50 mtr. Brosje litt videre choke på ene løpet 

    realistisk sett brukes rifle løpet toppen 4 ganger ila. Sesongen. Og hagleløpene 15 ganger. Jeg skyter kun til en stor familiemiddag + bryst på skiva hvis jeg er på overnattings tur ala en uke. Jeg veksler mellom og drite i drilling eller få meg en billig en. De fleste til salgs nå er 7 mm og det er for stort for meg. Vi har ikke dådyr her oppe. 

  19. Som tidligere aktiv pistolskytter så er jeg overbevist om at det er talentene og de som trener mest som vinner enhver konkurranse 

    La oss si det var en runde med alle grenene der du skyter 10 skudd uansett utstyr du velger. Og samme runden bare med rein rifle og t skjorte 

    Jeg trur utifrå hva jeg så på de forskjellige grenene i pistolskyting. 
    De samme personene vil rule banen. Ikke bare trener de mer. Men de har noe som gjør dem flink. Holder fokus. Alt det der. 

  20. Jeg kjenner til familien som mistet en kjær. Det som gjør at jeg er enig i dommen var uttalelser mannen gjorde under forklaring. Der han mer eller mindre skyldte på offeret fir og ha feil plassert post. 
    Denne mannen har ikke kapasitet til å forstå at han gjorde en feil og er dermed ikke i det hele tatt skikket til å ha våpen. 
    Det at han i det hele tatt vil holde i et våpen etter en sånn hendelse er meg uforståelig. 
    Men uansett feil han gjorde så er det en lærdom i det. Samme med han som skjøt en jogger i Sverige. Vi kan alle gjøre en tabbe. Men er det mulig og gjøre slike feil og etterpå stå oppreist. Ufattelig hele greia. Termiske sikte skal nu kunne skjeldne mellom dyr og mann 

    • Like 4
×
×
  • Create New...