Jump to content

LXXV

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

LXXV's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • One Month Later
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • First Post
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

1

Reputation

  1. Får man egentlig noe bedre kinnstøtte med kikkert? Man må jo fortsatt kunne få ut bolten. Så delen man legger kinnbeinet på er jo ikke noe nærmere senterlinja i løpet enn det den er på et klassisk skjefte. Det et jo heller kolbekappa som sitter lavere. Dette løfter jo hele børsa høyere, inkludert kikkert. Hva gjør det med rekylopptaket kontra klassisk? Der går vel kreftene i mere rett linje.
  2. Hva er fordelene og ulempene med Montecarlo fasong på riflestokker? For meg ser det ut som det er noe rifleprodusentene har gått mer og mer bort fra i nyere tid.
  3. Er det noen som har prøvd å tilpasse Sako 85 skjefte på en 75? Kunne tenkt meg et syntetskefte 75'n, men de originale er ikke så lette å oppdrive og jeg er ikke så fan av Montecarlo skjefte.
  4. Har en påkostet custom Mauser 98 i 308 Nomra Magnum stående. Blir naturlig nok ikke brukt siden den sparker hardt og er dyr å skyte med. Er det noen måte å få denne i et vanlig kaliber som 308, 3006 eller 6.5x55 uten å måtte bygge den på nytt? Koster vel fort like mye som en "årntlig" børse hvis en må bytte løp og tilpasse ny bolt. Løpet som står i er 20 år gammelt men nestene nytt Sitter blant annet en ganske fin beddet stokk på den. De gamle mauser kassene er vel ikke så like at den lar seg flytte over på ei annen kasse uten ny bedding?
  5. Hva med å få kamret om den Tikka'n du har til 6,5X55? Hvis ikke hadde jeg kjøpt ny børse i 6.5x55. Har vært inne på samme tanke selv med STR til banebruk og reserve jakt børse, men syns også den er tung. Prisen med 22kit nærmer seg fort prisen av en T3X og T1X .22LR. Pluss at man da slipper å bygge om og eventuelt skyte inn hver gang man bytter kaliber. Jeg blir nok kastet ut av forumet nå. Men så lenge man får Norma Rekrutt til 11kr skuddet, så ser ikke jeg vitsen med å lade selv. Syns du det er gøy, liker sære kaliber eller søker ekstrem presisjon. For al del kjøp ladeutstyr, men det er dårlig timelønn. Samler du opp hylsene får du gjerne en krone eller to for de på finn også.
  6. Har grublet en del på dette selv. I følge Norma sin app klarer man faktisk storviltkravet med 50cm pipe med litt margin. Selv med blyfri fabrikkammunisjon. 2267J med Norma Evostrike Så er ikke bekymret for å kappe på det. Ser de fleste anbefaler 52-53cm da har man tatt høyde for litt forskjell mellom teori og praksis og har mulighet til å gjenge opp på nytt. MIn 6.5 er kappet på 53cm
  7. Er det noen som har erfaring med hvor mye vedlikehold XTRM serien til Hausken krever? Jeg er redd for at nettingen tetter seg med sot og kruttslam etterhvert slik at demperen vil miste effekt. Eller er ikke det noe problem? Jeg vil ha en demper som demper bra på første skudd, så har også sett litt på Svemko og Freyr og Devik. De virker enklere å vedlikeholde.
×
×
  • Create New...