Jump to content

Vikingblackmith

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vikingblackmith's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post

Recent Badges

0

Reputation

  1. Dette er også nyttig info, jeg ringer inn nå, og får verifisert dette hos Politiet for sikkerhets skyld. Takk for info!
  2. Jeg leste denne tråden, og fant ut at jeg like gjerne kan bidra med min praktiske erfaring rundt dette. (Jeg redigerer denne posten etter hvert som jeg får resultater) En amerikansk venninne besøker meg for å jakte i mars. Hun er registrert jeger i hjemlandet. Vi så på denne siden at dokumentasjon om at hun har bestått jegerprøve eller tilsvarende måtte sendes inn: Utenlandske jegere - Brønnøysundregistrene (brreg.no) Hun sendte en mail med dokumentasjonen til jegerregisteret@brreg.no Etter kun et par dager ble hun registrert som jeger, og fikk jegernummer. Denne delen av prosessen går tydeligvis veldig greit. Vi er nå i prosessen om å finne ut hva som skal til for å låne våpen av meg her i Norge. Hun har våpenlisens på håndvåpen og jaktvåpen, så får vi se om noe av det aksepteres av norske myndigheter som "Løyve" Jeg ringer Våpenkontoret i morgen, og hører hva de trenger av dokumenter o. l. Jeg ringte våpenkontoret på vestlandet, og hun jeg pratet med måtte sjekke det ut, siden hun ikke hadde vært borti dette før. Hun ringte tilbake etter et par timer og informerte om følgende: 1. Min amerikanske venn må levere en vanlig våpensøknad, av den typen førstegangssøkere leverer. 2. Hun må også levere en politiattest om vandel. Etter dette søkte jeg opp våpensøknad, og fant ut at hun må ha en fysisk søknad av slaget man får på politistasjon eller får tilsendt av samme. Dette fordi utenlandske borgere ikke kan logge inn til elektroniske søknader . Etter at hun har fått søknaden innvilget, kan vi fylle ut låneskjema for våpen. M.a.o. ser det ut til at det faktisk er enklere for utenlandske jegere å medbringe våpen til jakt. P.S. jeg vil forsøke å huske å oppdatere denne posten hvis noe utvikler seg utover dette, av praktisk art.
  3. Her er link til Postens side om våpen. (jeg legger også ved teksten her: Våpen Skal du sende våpen innenlands, må våpenet sikres på en slik måte at det ikke kan benyttes, se våpenforskriften. Det betyr at en vital del må fjernes fra våpenet og denne må sendes separat. Som sender av våpen skal du kjenne til våpenloven og hvordan et våpen skal sikres ved transport. Unntaksliste for spesielle sendinger (posten.no)
×
×
  • Create New...