Jump to content

Pappeske

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pappeske's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • First Post

Recent Badges

2

Reputation

  1. Det tok visst tid å få behandlet våpensøknaden. Finn-rifla var solgt for lengst. Men takk for all god hjelp og rådgivning her på Kammeret! Til info endte jeg opp med en Browning A-bolt 3+ (med hurtigjusterbar kinnstøtte) i .308w og 51 cm løp, med Hausken MD184 Mk2 demper og Sabre Ambassador 3-12x56i 30mm 4-dot kikkertsikte. God balanse i våpenet. Fikk god hjelp hos Jaktia Haugaland - Rafdal & Kvale Våpenhandel AS. Butikken anbefales! Føltes bra å handle lokalt og samtidig få god hjelp til å finne et våpen som satt godt i hendene og ga skikkelig god-følelse Har ikke fått skutt inn rifla enda, men gleder meg!
  2. Er det noen som har erfaring med den nye Sabatti Rover Hunter-riflen? Vurderer denne i .308w. Jaktia har kampanjetilbud på en pakke med denne rifla. Har også mulighet til å kjøpe en ny CZ 557 Eclipse i .308w i samme Jaktia-butikk, men den har 90-graders hevarm. Må innrømme at 60-grader på Sabattien virker å være en kjekk detalj. Men kommer nok til å velge den av de to som sitter best i hendene og føles mest rett ut. Har tatt tid å få våpensøknaden behandlet, men nå er gebyret betalt og jeg venter spent på lapp i postkassen i disse dager Har vurdert brukt og, men har bestemt meg for å handle nytt og lokalt Sabatti-pakken: https://www.jaktia.no/sabatti-rover-hunter-308win-med-sabre-amassador--a-tec-villmark-lyddemper
  3. Takk for responsen folkens! Jeg har absolutt lyst på NES. Men etter mye lesing var både jeg og særlig min bedre halvdel skeptisk til om NES/spisshund var snille med katter. Vi har en ung katt som alle i familien er svært glad i, så det hadde vært så leit om den plutselig ble ansett som et bytte. Den andre bekymringen var om en NES ville fått nok tid av oss med tanke på at vi har 3 barn (i dag 3,5-11 år, hund ikke aktuelt før om 1-3 år, alt ettersom den motoriske utviklingen til minstemann). Vi er vel litt redde for å ta på oss «for mye hund» og at ambisjonene til eget aktivitetsnivå/tur/jakt er for høyt i forhold til virkeligheten. Det er jo et valg vi skal leve med i 12-15 år. Det var derfor vi tenkte på først Dachs, så Beagle -men så snakket jeg med en lokal jeger i NJFF-laget jeg holder til i og akkurat meldte meg inn i -han viste meg hvor tett terrengene er der vi disponerer hjort og rådyr i laget. Han mente det ikke var så populært å drive dyrene på kryss og tvers av terrengene (smale terreng på rekke og rad opp en fjellside på Vestlandet). Av kortjagere har jeg forstått at Wachtel og cocker spaniel kan brukes. Vi har lest på Cocker Spaniels i dag, og liker det vi leser. Tok jegerprøven for 20 år siden og skal børste støvet av den lille jakterfaringa jeg har (kun småvilt). Blir introjakt på storvilt i høst og jeg gleder meg! Det er jammen vanskelig å velge hund. En dag har vi bestemt oss for den, andre dagen en annen Men da høres det ut som at frykten for at NES skal spise opp pus er ubegrunnet..? Jegeren jeg snakket med sa de brukte NES i laget, og at han selv ville kjøpt en om han ikke var så mye på farten.. Mener dere at NES vil kreve like mye eller mer stimuli enn f.eks en cocker spaniel?
  4. Hei Gammel tråd det her men, vi vurderer svart elghund. Har ikke hatt hund før, men skal begynne å jakte på Vestlandet. Det var først snakk om Beagle, men av diverse årsaker ser det ut til å ikke bli aktuelt. Bl.a fordi jaktterrenget (hjort og rådyr) ligger tett i tett med andre terreng, .. så ble anbefalt NES i stedet, som båndhund. Eneste aberet er hvordan denne vil gå overens med katten vår. Det virker å være litt tilfeldig? Synd om elghunden får los på katten eller/og vil drepe den Da blir det ikke god stemning i heimen. Er det et problem, med katt og NES?
  5. Godt poeng! Den må fungere utmerket som familiehund (3 barn 4-13 år) utenom, så derfor er Dachsen på radaren vår. Jeg skal begynne å jakte (tok jegerprøve for ørten år siden), så tenkte i første omgang at hunden skal bli godkjent for ettersøk. Men så virker det veldig kjekt å kunne smyge rundt med en hund som stille viser veien til viltet. Svart elghund er også vurdert, men har i den sammenheng heller valgt å undersøke nærmere Buhund, i og med at den (så vidt jeg kan skjønne) er mer egnet som familiehund. Og så virker det artig å kunne bruke den til skogsfugl. Altså, første prioritet er familiehund (barn og katt, byggefelt mot utmark), andre pri er ettersøk, alt annet er bonus…
  6. Vet dette er lenge siden, men fikk veldig lyst til å høre om hvordan det gikk å jakte med Dachs som båndhund og om du fikk skuddsjanser? Har ikke hatt hund før, men tenkte å anskaffe Dachs som familie og jakthund, om et år eller to. Kunne vært artig om det funket bra, så kunne f.eks guttungen på da 12-13 år gått med hunden og jeg med rifla, sammen. Evt. jeg alene på «snikjakt» (spørs om Dachsen holder munn ). Planen er uansett å trene den til godkjent ettersøkshund, men jeg liker ikke tanken på en løs Dachs som er borte 3-4 timer, gjerne i feil retning… Jeg bor i Vindafjord. Mener at i Etne er det ikke lov med løs drivende hund. Så hvordan anbefales det å lære Dachsen å bli en helt «OK» båndhund for snikjakt på rådyr? Helt fra den er valp…
  7. Takk for meget godt forslag! Akkurat noe i den duren jeg er ute etter. Avstanden er til å leve med også (10 mil +ferje). Må vente med kjøp litt, venter på våpenskapet som blir levert etter påske. Først da har jeg serienr på skapet til ny våpensøknad (eier våpen fra før). Håper på at den er usolgt når skattepengene blir utbetalt
  8. Supert med slik tilbakemelding -akkurat det jeg var på jakt etter å finne ut av
  9. Jeg har ikke skutt mye med rifle. Jeg har skutt en hel del tusen kuler med 4,5mm luftgevær (skyter enda litt med guttungen på 10 år), skutt med AG3 i førstegangstjenesten (liker ikke å skryte av meg selv, men jeg skjøt best i rekrutten av de jeg gikk med -premien var et magasin på fullauto ). Jeg liker å skyte og tror jeg mestrer det nokså bra. Men må være realistisk og ydmyk kjenner jeg, jeg har småbarn og kun 24 timer i døgnet. Jeg kommer ikke til å bo på skytebanen, men ønsker selvsagt å skyte mer enn 30 skudd i året. Jeg er ikke låst på merke eller kaliber. Har fått anbefalt både 6.5x55 og 308w av bekjente jegere. Ønsker å finne en god bruksrifle som jeg vil være fornøyd med i lang tid fremover. Om jeg må bytte kikkert senere så gjør det meg ingen ting. Men vil helst ungå å bytte rifle... Grunnen til at jeg lurte på akkurat denne A-bolten med 42cm løp, var egentlig bare fordi jeg ville høre om det var fornuftig eller ikke å kjøpe en så kort rifle. Det er tross alt en nokså kostbar investering Jeg så bare fordelene, men kjente ikke ulempene. Er klokere nå, takk til dere!
  10. Tusen takk, setter pris på at dere tar dere tid til å svare! Tok jegerprøven for 20 år siden, kjøpte hagle (Remington 870, måtte jo ha pumpehagle ) og begynte med småviltjakt.. så flyttet jeg og dermed vekk fra jaktmiljøet, i mellomtiden er jeg blitt godt gift, 3 barn, kona vil ha hund, jeg har nettopp kjøpt våpenskap -noe som ikke var påbudt den tiden jeg tok prøven, så "alt" må liksom kjøpes på samme tid, derav stramt budsjett Takk for tips, skal høre med Rafdal-butikkene! Har forøvrig vært innom den i Førresfjorden en gang. Veldig hyggelig og oppriktig interessert fyr bak kassen. Blir nok ikke siste gang jeg tar en prat men han Er ikke fremmed for å kjøpe brukt altså, men har ikke kompetansen til å vurdere hva som er "katta i sekken" eller et godt kjøp, så det var derfor jeg i utgangspunktet tenkte å se etter nytt. Men å kjøpe brukt fra butikk er gjerne litt tryggere. Kjenner den største "klumpen i magen" med tanke på å kjøpe på nett, er at jeg ikke får holdt i rifla. Har stor tro på at man vil "kjenne" om en rifle er rett eller ikke ved å få løfte den opp til kinnet noen ganger, og ta noen ladegrep/kjenne på avtrekket... litt skummelt å ikke få kjenne på dette.
  11. Takk for svaret ditt Sølvrev! Da antar jeg at du/din bedre halvdel er godt fornøyd med A-bolt 3 i .308Win. Tror jeg ganske sikkert havner på denne rifla. Frister mest å kjøpe nytt i grunnen, da jeg synes det er greit å kunne forholde seg til en butikk dersom det f.eks. oppstår behov for å reklamere. Ser mange skryter av JD244. Med et nokså stramt budsjett, ca 15.000 kr inkl mva, hvilke kikkert og evt. lyddemper ville du/dere foreslått til A-bolt'en? A-bolten ligger jo på rundt 10.000 kr, så da har jeg 5.000 kr til kikkert og demper. Kikkert blir sikkert oppgradert en gang i fremtiden, så trenger bare noe som er pålitelig og godt nok til oppgaven med å felle rådyr først og fremst, og muligens hjort, på veslandet. Dersom du bor på vestlandet (jeg bor i nærheten av Haugesund), har du en lokal butikk å anbefale som kan tilby slike pakker til en spiselig pris, eller handles det helst på nett? I så fall, anbefales enkelte nettbutikker over andre?
  12. Hei, og takk for masse god lesning på dette forumet! Jeg eier hagle (Remington 870), men er på utkikk etter min første rifle. Har sett på mye forskjellig nå (Howa og brukt Tikka T3 for det meste). Men så kom jeg over Browning A-bolt3 Titan Cerakote med 42cm løp gjenget M14x1. Er ikke det veldig kort løp? Er det noen som har erfaring med så korte løp? Må jo innrømme at det frister med tanke på at totallengden blir svært behagelig når lyddemper er montert. Hvorfor burde jeg gå for denne utgaven (eller ikke) av A-Bolt 3? Jeg skal hovedsakelig jakte rådyr, men også muligens hjort, på vestlandet. Kanskje toppjakt? Har konkludert med 308w for min del. «…A-bolt i norsk «All Weather» spesialutgave med kort løp» høres ut til å passe bra på vestlandet, med salt i lufta og regn til tid og utid er det bare marketing?
×
×
  • Create New...