Jump to content

Noobie

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Noobie's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Dedicated Rare
  • One Month Later
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

0

Reputation

  1. På jakt etter noen klær for å sitte på post. Skal tåle litt kalde og regntunge dager på Vestlandet. Sett litt på Seeland Vantage. Noen som har erfaring med denne? Vet ikke helt hvor gira jeg evt er på å bruke 12k på Harkila sin moosehunter. Eller er det noen andre spennende merker man burde se litt på?
  2. Skal ha et kikkertsikte til min nyinnkjøpte Sako 85 Jaktia Editon. Har sett på begge disse, noen som har erfaringer? Steiner Ranger 3-12x56 får jo 6/6 i jeger.no test hvor Zeiss ender opp med 4/6.
  3. Noobie

    Tikkaklubben

    Nei får nå bestilt den på nettet så er vel riktig pris. Men hva er den store forskjellen fra den til feks denne; https://www.xxl.no/tikka-tikka-t3x-lite-compact-308-win-gjenget-rifle-svart/p/1176291_1_style Tikka gjør meg bare svimmel for føler det er 100 utgaver i samme riflen.
  4. Noobie

    Tikkaklubben

    https://www.xxl.no/tikka-t3x-lite-308-win-syn-rifle/p/1141098_1_style https://www.landro.no/tikka/106403/tikka-t3x-lite-308-win-57cm-løp Er det noen Tikka eksperter der ute som kan fortelle meg forskjellen på disse to? Utenom prisen, for jeg klarer ikke finne den. Men med den prisforskjellen må det være noe jeg overser
  5. Noobie

    Monza Bolt Action

    Ja nå har jeg betalt for 6.5 og 308 så da blir det en av de! Hvem er mest allround av de?
  6. Noobie

    Monza Bolt Action

    Ja sett dette! De har endelig satt ned skapet igjen etter å ha skrudd prisen opp 1000kr i noen uker. Så det er bestilt
  7. Noobie

    Monza Bolt Action

    Nei 12 er kun rifle!
  8. Noobie

    Monza Bolt Action

    Det har vel egentlig blitt noe i 12-13.000 har ikke så lyst til å gå så mye høyere! Mer gira på å investere mer senere om jeg finner ut at det blir mye jakt med det! Nå ser det ut som det blir 1 tur med hjort og 1 tur med rådyr i året.
  9. Noobie

    Monza Bolt Action

    Jeg gjorde, men så brukte jeg angreretten! Var en veldig fin rifle, men når summasumaro ble gjort hadde det blitt veldig dyrt tilslutt. Da fant jeg ut at det var bedre og se litt videre, først på Monza. Nå tror jeg det blir en Tikka! Hadde vært enklere å starte med keramikk!
  10. Noobie

    Monza Bolt Action

    Rustfri blir det nok ikke da det går ganske mye over budsjett. Men justerbar kolbe er nok smart! Hvilken lengde er mest vanlig der ute? 51 eller 56? Skal sette på demper
  11. Noobie

    Monza Bolt Action

    Takker for alle svar! Ser at Monza ikke er veien og gå. Hehe, men da er mitt neste spm! Ligger jo sikkert 20 forskjellige tikka t3x ute i alle butikkene, hva er den store forskjellen her? Er det bare stokken? For prisen er jo fra sikkert 12.000-20.000kr! Er det feks noe forskjell på de 2 bildene jeg legger ut bortsett fra prisen? Tenker at det er greit å få den gjenget så jeg slipper å gå til en børsemakker for det! For da er jo ikke prisen så stor kontra Monza heller. Er det 6,5 eller 308 som er favoritten til Hjort og rådyr? Har vært veldig på 308, men starter og vurdere 6,5
  12. Noobie

    Monza Bolt Action

    Fra produsent Instanbul Silah, etter et besøk på Landrø ble jeg anbefalt denne riflen de nettopp hadde fått inn i butikken. Er noe jeg vuderer sterkt da det virker som om det er mye penger spart kontra en Tikka hvor man må sette på skinne osv selv evt sende den til børstemaker. Er det noen som har noe kjentskap til denne og ville anbefalt den? Eller er det bedre og se videre? Er min første rifle som hovedsakelig skal brukes til hjort og rådyr.
  13. Noobie

    Weatherby-klubben

    Tusen hjertelig takk for utfyllende svar Ospa! Merker jeg blir mer gira bare jeg får litt tilbakemeldinger på ting jeg har null peiling på!
  14. Noobie

    Weatherby-klubben

    Heisann! Jeg har gått til innkjøp av min første rifle og endte med Weatherby Vanguard S2, 308! Tenker å høre litt meninger fra dere som har denne, har lyst til å bytte stokk. Er det noe dere anbefaler? Og finnes det stokker man bare kan sette rett på eller må det slipes litt etc for å passe? Lest litt opp på at frittgående pipe burde gjøres, gjelder dette enda? Skal sette på lyddemper, burde jeg kappe løpet med tanke på vekt? Siktet som skal på denne er et Zeiss Conquest V4 3-12 x 56ill ret60. Er det noen montasje ringer etc som er bedre enn andre? Er det verdt og legge inn et Timney avtrekk med sikring? Også lest at flere bytter magasin, hvilket magasin bytter dere til? Finner svært lite om dette. Har også lyst til å gjøre endringer på låskassen, om det bare er å sette på nye klumper i enden. Hvor kan jeg få tak i dette? Som navnet sier er jeg helt ny når det kommer til jakt og våpen, fått noen gode muligheter med alderen når det kommer til Hjortejakt etc så fant ut at det var på tide og henge seg på. Gjør meg ingenting å gjøre endringer på våpnet for å få egent preg på det og gjøre det mer brukervennlig.
×
×
  • Create New...