Jump to content

Esr

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Esr's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

  1. Jeg lånte en Remington model 600 .308 win (ikke mohawk) som min oldefar skjøt elg med i Canada på 60- eller 70- tallet. Det var min første erfaring med rifle og storviltprøve, og jeg la riflen i skytebenk på første skuddet, og det ble innertier. Treffene ble verre og verre for hvert skudd. Jeg var ganske blå i skulderen etterpå. Gikk flere dager på skytebanen den sommeren for å bli mindre skuddredd, men ingen bedring på presisjonen. Endte opp med at jeg ikke en gang forsøkte på storviltprøven. Kort og hendig rifle, men jeg fant aldri helt ut av den. Må ha et lite skrujern for å løsne bolten. Kan ikke huske om den hadde helstokk, men utskjæringene ser like ut:-)
  2. Det minner litt om det jeg fant på den 1 år gamle rifla mi. Med litt olje på en pusselapp så ble det rustfarge på pusselappen. Jeg har nå fått tak i litt fin stål-ull som jeg skal polere forsiktig med.
  3. Esr

    Rust eller kobber?

    Jeg har vært nøye med olje, men kanskje ikke nøye nok. Min trofaste Brno i kaliber 16 har vært ute i allslags vær, og den holder seg fint. Men de har jo helt forskjellige behandlinger på overflatene.
  4. Esr

    Rust eller kobber?

    Kjøpte den ny ifjor. Takk, det skal jeg prøve. Er litt skuffet av at det har kommet rust så kjapt, og siden den har fått godt stell. Kan det skje at kruttgass brer seg fremover og skaper en reaksjon med stålet i det jeg trekker bak bolten etter å ha skutt? Rusten er bare på høyre side.
  5. Esr

    Rust eller kobber?

    Jeg fant forresten litt rust på utsiden av rifla. På utsiden av der hvor pipa er skrudd fast i låsekassen. Tror den er matt blånert. Har bare vært på en jakttur i godvær, og vært smurt inn med olje. Hvordan bør det behandles? Det er ikke en plass hvor jeg pleier å kladde på rifla.
  6. Esr

    Rust eller kobber?

    Skal ta med meg disse gode tipsene videre Sølvrev. Takk!
  7. Esr

    Rust eller kobber?

    Jeg liker filmene hans. Målet mitt er å ta godt vare på børsa, forhindre rust, og å gjøre det som er anbefalt vedlikehold i forhold til treffsikkerhet.
  8. Esr

    Rust eller kobber?

    Jeg tenkte å bestille eliminator neste gang da det ser ut som den tar både karbon og kobber etter hva jeg kunne lese på produktene.
  9. Esr

    Rust eller kobber?

    Okei, jeg bare lurte siden kobber-avleiringen ikke var symmetrisk. Så da kan jeg prøve med en annen jaktammunisjon neste gang? Med enten litt større og/ eller bløtere kule? Dette høres litt avansert ut for en fersk jeger som meg;-) Er nok mye forbedring jeg kan gjøre ved å trene mere på skyteteknikk og avtrekk. Men det er kjekt hvis jeg kan forbedre presisjon ved å optimalisere pussingen og kulevalg også. Det blir hovedsaklig en jakttur eller to i året, men så var det nå fryktelig gøy å gå på skytebanen, samt å lese her på kammeret også:-) Det var en lettelse å høre;-) Takk igjen!
  10. Esr

    Rust eller kobber?

    Takk for gjennomgangen ignorant! Vil det si at gassen gir kulen en liten sleng fra det hjørnet på vei ut av munningen? Jeg har for det meste skutt med helmantel på trening og de obligatoriske skuddene. Har skutt med Sellier & Bellot 124 gr tror jeg (hvis det ikke var 147 gr). Og kanskje 18 skudd med 180 gr jaktammo siden jeg kjøpte rifla ifjor. Har i år byttet til sako blade jaktammo. Hvordan kan jeg løse dette problemet?
  11. Esr

    Rust eller kobber?

    Takk for alle gode råd folkens! Jeg skal se hva jeg klarer å få tak i:-) Borescope ser fantastisk ut!
  12. Esr

    Rust eller kobber?

    Det er for å sentrere stokken, og samtidig forhindre at smuss eller solvent kommer tilbake i kammeret osv hvis man drar bronsebørste frem og tilbake. Det er samme middel som du har avbildet ja, og det stoffet lukta helt forferdelig, så jeg hadde på full lufting på rommet. Fargene på pusselappene var hovedsaklig sort, men litt grønn-oransj farge hvis jeg så nøye etter. Kun bittelitt blått på noen få lapper. Det var en del blått når jeg tørka av munningen med en pusselapp. Når jeg nå ser inn i munningen er det kun en svak kobber farge som kan sees i et lite felt lengre inn i løpet enn på bildet øverst i tråden. Så det har nok kommet ut en del, men ikke alt. Følte også at det var mye mere motstand på pussestokken på de første lappene. Blir spennende på skytebanen neste gang:-) Takk igjen for god hjelp!
  13. Esr

    Rust eller kobber?

    Her er forresten den 5. pusselappen ca. etter at løpet har stått en stund med coppersolvent. Jeg trodde jeg allerede hadde pussa rifla godt med en annen universal-solvent tidligere..
  14. Esr

    Rust eller kobber?

    Helt supert! Jeg skal prøve å formulere spørsmålet mitt litt bedre: jeg har ikke helt peiling på alle begrepene som kammer, throat, breech osv og deres lokasjoner. Så jeg lurte egentlig på om pussestokk innføreren vil ligge i veien for at bronsebørsten (og foretrukket solvent) skal komme skikkelig til på overgangen kammer/løp Mye nytt for meg her. Setter stor pris på hjelpen!
  15. Esr

    Rust eller kobber?

    Tusen takk for utfyllende svar Sølvrev. Men jeg skal i hvertfall rengjøre godt nå, og så skal jeg holde bedre øye med kobberen fremover. Hvis jeg bruker pussestokk-innfører og f.eks. bronsebørste, vil jeg da også få bort disse avleiringene i overgangen kammer-løp? Jeg er ikke helt fornøyd med samlingene mine, men det skyldes nok skyteteknikk i mitt tilfelle:-)
×
×
  • Create New...